Noi audieri la DNA in dosarul cumnatului lui Ponta: Implicarea mea a fost la nivel de executie

Joi, 19 Februarie 2015, ora 14:00
3174 citiri
Noi audieri la DNA in dosarul cumnatului lui Ponta: Implicarea mea a fost la nivel de executie
Foto: B1TV

Liviu Munteanu, om de afaceri din Ploiesti implicat in dosarul de frauda cu fonduri europene in care cumnatul premierului a fost arestat, a fost audiat joi la sediul DNA Ploiesti.

Administrator al SC Grossman Engineering Group SRL din aprilie 2014, Munteanu a dat o scurta declaratie in fata presei, dupa ce a iesit de la audieri.

Omul de afaceri a spus ca lucrarile de canalizare in Comarnic au fost intarziate pentru ca "executia lucrarii a fost dificila".

Munteanu, care se afla sub control judiciar, a negat orice implicare in acest dosar.

"Nu am avut niciodata acces la bani, nu am facut nicio plata. Am iesit din firma in octombrie. (...) Implicarea mea a fost doar la nivel de executie", a declarat Munteanu.

Cumnatul premierului Victor Ponta, arestat preventiv (Video)

Procurorii il acuza pe Liviu Munteanu de constituirea unui grup infractional organizat, respectiv aderarea la un astfel de grup, schimbarea nelegala a destinatiei fondurilor europene si evaziune fiscala. Pentru ca ar fi colaborat cu anchetatorii, DNA nu a cerut arestarea sa preventiva. Munteanu se afla sub control judiciar, iar avocatii sau spun ca nu vor contesta masura.

Pe de alta parte, cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Cristian Hertanu, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs.

Si omul de afaceri Vladimir Ciorba a fost arestat preventiv, in timp ce fostul consilier judetean de Prahova Mihai Coman va fi cercetat sub control judiciar.

Nume grele in dosar

In acelasi dosar mai sunt implicati seful CJ Prahova, Mircea Cosma, precum si fiul acestuia, deputatul PSD Vlad Cosma.

Mircea Cosma si fiul, ambii PSD, sub control judiciar in dosarul cumnatului lui Victor Ponta

Seful CJ Prahova este acuzat de sprijinirea unui grup infractional organizat, folosirea influentei sau autoritatii in scopul obtinerii, pentru sine sau pentru altii, de bani, bunuri sau foloase necuvenite.

Potrivit DNA, cat se afla sub control judiciar, Mircea Cosma are obligatia de a NU isi exercita functia de presedinte al Consiliului Judetean Prahova.

Fiul acestuia, Vlad Cosma, este acuzat de sprijinirea unui grup infractional organizat.

DNA mentioneaza ca, timp de 60 de zile, cei doi nu au dreptul sa paraseasca tara. De asemenea, cei doi NU au voie sa se apropie de alte persoane nominalizate si sa comunice cu acestea direct sau indirect, pe nicio cale.

La randul sau, deputatul Sebastian Ghita a fost pus sub urmarire penala, fiind plasat si sub control judiciar in acelasi dosar.

Sebastian Ghita, urmarit penal in dosarul cumnatului premierului: Nu m-au intrebat de PSD sau de Ponta

Ex-pesedistul este acuzat de sprijinirea unui grup infractional organizat.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#dosar Hertanu Liviu Munteanu, #Liviu Munteanu fonduri europene, #dosar fonduri europene , #DNA