Iulian Iancu (PSD), despre guvernanti: Sunt orbiti si de putere, sunt orbiti de bani

Sambata, 10 Decembrie 2011, ora 21:44
2219 citiri
Iulian Iancu (PSD), despre guvernanti: Sunt orbiti si de putere, sunt orbiti de bani
Foto: plano10.com

Deciziile care se iau, in prezent, in Romania, pentru anul 2012, lovesc direct in securitatea nationala, in siguranta si nivelul de trai al populatiei, a declarat, sambata, la Suceava, vicepresedintele social-democrat deputatul Iulian Iancu.

Social-democratul a spus, in cadrul Adunarii Generale a Organizatiei municipale a PSD Suceava, ca toate aceste decizii conduc la o inegalitate sociala fara precedent.

"Niciodata Romania nu a fost mai puternic polarizata. Un numar tot mai restrans, al celor care au de toate, nu le lipseste nimic, si un numar tot mai mare al celor care se lovesc de greutati si chiar lupta pentru a supravietui", a spus Iancu.

El a criticat deciziile presedintelui Traian Basescu, dar si ale Guvernului, majoritatea luate fara consultarea populatiei, in ciuda faptului ca toate masurile austere o vizau direct, cu implicatii dramatice.

"Ma gandeam la decizia de ieri a presedintelui, care nu a consultat nici poporul, nici elita conducatoare a poporului sau. A spus da, noi, Romania, ne angajam in 0,5% deficit structural. Corect ar fi sa intelegem ce se intampla in anul 2012 cu noi, daca s-a luat acest angajament.

Observam ca prima masura este luarea masurilor de ajustare sociala si fiscala in Romania. Prezentare termen, pana in martie. A fost cineva consultat? Cum a fost construit bugetul pentru anul viitor? Cu masuri impotriva pensionarilor, sistemului de educatie, sistemului de sanatate si agriculturii romanesti. Ce mai pot taia aici? (...)

Dupa cum este constituit bugetul, nu exista nici cea mai mica speranta de imbunatatire a nivelului de trai", a afirmat deputatul PSD.

In opinia acestuia, "lupta este inegala si dictatoriala", coruptia fiind generalizata.

"Noi nu putem sa venim cu un tip de mesaj similar acestor oameni. Vazandu-i cum evolueaza pe cei de la PDL, credeti-ma ca intri intr-o fraza celebra a lui Frederic cel Mare care spunea: Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult animalele. Deci oamenii acestia au un comportament care nu mai are nicio legatura cu comportamentul normal, uman. Sunt orbiti si de putere, sunt orbiti de bani. Nu mai vorbim ca sistemul este corupt. Coruptia este insusi sistemul", a mai declarat social-democratul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Iulian Iancu, #iulian iancu psd, #Iulian Iancu vicepresedinte PSD, #Iulian Iancu Romania polarizata , #stiri Iulian Iancu