Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Iulian Ghiocel Matache a depus juramantul: Ceremonie de 3 minute, fara Ponta (Video)

Vineri, 17 Iulie 2015, ora 09:31
5480 citiri
Iulian Ghiocel Matache a depus juramantul: Ceremonie de 3 minute, fara Ponta (Video)
Foto: B1 TV

Iulian Ghiocel Matache a depus, vineri dimineata, juramantul de investitura in functia de ministru al Transporturilor, in absenta premierului Victor Ponta.

Ceremonia a inceput la ora 9:01 si s-a incheiat la ora 9:04. Nici presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, nu a fost prezent, camera superioara a Parlamentului fiind reprezentata la festivitate de catre vicepresedintele Vasile Nistor (PC).

Presedintele Klaus Iohannis a dat mana cu Valeriu Zgonea, presedintele Camerei Deputatilor, Vasile Nistor si vicepremierul Gabriel Oprea, dupa care a fost intonat imnul, timp in care presedintele nu a mai tinut mana la inima, asa cum obisnuia, si Iulian Matache a rostit juramantul de credinta.

Foto: B1TV

Seful statului i-a stans mana, dupa care a mers si a dat mana si cu ceilalti invitati - cativa membri ai Guvernului, printre care ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, si ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, si cu consilierii prezidentiali.

Foto: B1TV

Dupa un scurt dialog cu Valeriu Zgonea, in prezenta lui Gabriel Oprea, presedintele a parasit sala.

Foto: B1TV

Noul ministru al Transporturilor a raspuns la cateva intrebari puse de jurnalisti. El a spus ca principalele sale obiective tin de aplicarea Master planului si cresterea absorbtiei fondurilor europene.

Cine este Iulian Matache, viitorul ministru al Transporturilor

"Din pacate, situatia nu e foarte roza, absorbtia e una foarte scazuta", a declarat Matache, adaugand ca un alt deziderat este reducerea arieratelor.

Intrebat ce sanse sunt sa se finalizeze tronsonul de autostrada Brasov-Comarnic in mandatul sau, Matache a raspuns: "Nu stiu cat de scurt sau cat de lung va fi mandatul meu", reamintind ca urmeaza publicarea licitatiilor pe SEAP.

De asemenea, intrebat ce i-a spus presedintele cand au dat mana, ministrul a raspuns: "Felicitari!".

Matache a dat de inteles ca nu stie de ce nu a fost prezent premierul Victor Ponta. "N-as putea sa va raspund", a spus acesta, intrebat fiind de jurnalisti.

"Haideti sa m-asez (sa se instaleze - n.red.), sa continuam ce am avut de facut pana acum si va voi sta la dispozitie. Nu stiu sa va spun daca ma asteptam sau nu", a adaugat acesta, referindu-se la prezenta lui Victor Ponta la ceremonie.

Intrebat cand va avea loc preluarea mandatului, Iulian Matache a declarat: "Astazi o sa vorbesc cu dl ministru Rus".

Secretar de stat in minister de mai multi ani, Iulian Matache a fost propus, miercuri, de premierul Victor Ponta pentru functia de ministru al Transporturilor, dupa ce presedintele Klaus Iohannis a respins prima propunere, pe senatorul PSD Mihai Fifor.

Iulian Matache va fi noul ministru al Transporturilor - Iohannis a semnat decretul (Video)

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Iulian Matache depus juramantul, #Matache ceremonie juramant ministru , #ministrul Transporturilor