Iulian Urban si-a anuntat demisia din PDL: Sunt singurul vierme!

Miercuri, 25 Ianuarie 2012, ora 17:03
8465 citiri
Iulian Urban si-a anuntat demisia din PDL: Sunt singurul vierme!
Foto: B1 TV

Senatorul Iulian Urban a anuntat, miercuri seara, ca demisioneaza din Partidul Democrat Liberal, dupa ce in Biroul Permanent al Partidului a fost acuzat ca a provocat daune de imagine, atunci cand a postat pe blog comentarii, in care ii numea "viermi" pe protestatari.

Totodata, Urban a explicat, in direct la B1 TV, ca nu i-a numit viermi pe demonstranti, ci cuvintele i-au fost rastalmacite si a spus ca-si cere scuze celor care s-au simtit jigniti.

"Am inteles ca, in BPN din cauza atitudinilor mele cat si a domnului Baconschi, partidul ar fi suferit o lovitura de imagine, se ajunsese la discutii "cum scapam de senatorul Urban". Eu am fost ales de romani sa-i reprezint.

Probabil ca sunt singurul vierme din aceasta tara pentru ca am intrat cu credinta ca lucrurile se pot schimba. Masa oamenilor de bine din toate partidele e atat de mica (...)daca nu te alipesti unei gasti, esti eliminat.

Imi dau demisia din Partidul Democrat Liberal. As pleca din Senat, pentru ca oamenii care au legaturi cu toate partidele vor ca DNA si ANI sa ajunga la rolul de biblioteca", a spus Urban, adaugand ca e decis si sa renunte la politica.

El si-a cerut scuze romanilor jigniti de celebra postare in care spunea ca "suntem toti niste viermi".

"Vreau sa incep prin a cere scuze romanilor daca s-au simtit jigniti dupa ce o parte a presei a rastalmacit ce am spus eu pe blog", a afirmat Urban. El chiar a spus ca simpatizeaza cu demonstratiile si ca, daca nu ar fi senator, ar protesta si el.

"Protestele de acolo sunt indreptatite. E indubitabil ca masurile trebuiau luate, dar trebuiau explicate romanilor", a opinat Urban.

El a lansat o serie de acuzatii la adresa colegilor sai, desi a sustinut totusi ca PDL e mai bun decat USL, spunandu-i deputatei liberale Diana Tusa "Veniti la putere ca sa furati!" Mai tarziu, i-a spus: ""Dumneavoastra ii mintiti, ii pacaliti pe romani, prin aceste afirmatii populiste. Ma gandesc cu groaza ca din toamna o sa platesc taxe si impozite care vor ajunge in buzunarul dumneavoastra".

"PDL trebuie sa scape de oamenii cu probleme de coruptie (...)Din punctul meu de vedere, sunt foarte multi lideri in PDL, sunt organizatii care ar trebui sa-si asume, nu sa astepte DNA, ci sa-i suspende din partid", a spus Urban, intrebat despre oamenii cu probleme de coruptie din partid.

El a laudat-o insa pe Monica Macovei pentru lupta sa anticoruptie si a spus ca nu va demisiona din Senat intrucat votul lui conteaza pentru a-i opri pe cei care vor sa transforme DNA si ANI in biblioteca.

Si despre Guvern a avut cateva cuvinte de apreciere, spunand "cred ca Guvernul si ma refer in primul rand la Emil Boc ca a facut totul cu buna credinta".

Totodata, el a criticat partidul pentru ca a trecut lideri cu experienta, ca Vasile Blaga, pe linie moarta.

"Sunt cativa lideri - PDL a trecut printr-un congres - foarte multi oameni buni s-au considerat ca nu mai au loc. In conditiile in care esti unul din liderii PDL, trebuie sa-ti asumi un rol", a adaugat Urban.

Senatorul l-a laudat si pe Traian Basescu pentru hotararea cu care merge mai departe.

"Basescu are multe lucruri in care greseste, dar are si o calitate - in momentul in care si-a asumat cu riscuri politice demararea unor reforme, merge pana la capat", a opinat Urban.

Senatorul a spus si ca sunt oameni in PDL care ar trebui "executati" din punct de vedere politic.

"Luati-i pe cei care sunt in ancheta DNA-ului. Puteti sa-l treceti pe un domn primar arestat de vreo 6 ani de zile, pe un domn de la OPC Brasov deja condamnat...Justitia e singura care intr-o societate democratica ii condamna", a afirmat Urban.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Urban demisie PDL, #Urban plecare PDL , #PDL