Un fost senator PDL acuza Opozitia de blat cu USL: De ce se lasa toti in Basescu?

Duminica, 03 Februarie 2013, ora 09:03
5796 citiri
Un fost senator PDL acuza Opozitia de blat cu USL: De ce se lasa toti in Basescu?

Fostul senator PDL Iulian Urban critica Opozitia pentru ca nu a contestat la Curtea Constitutionala Legea Statutului parlamentarilor, acuzandu-i pe nou-venitii in Parlament de blat cu USL. Totodata, acesta vorbeste si despre MCV, afirmand ca romanii nu sunt "pui de curca", astfel incat CE sa le gaseasca solutii, cum a sugerat Crin Antonescu.

Urban i-a criticat pe actualii parlamentarii ai Opozitiei ca nu au contestat superimunitatea deputatilor si senatorilor la Curtea Constitutionala, aratand ca astfel "n-o sa mai scapam vreo 20-30 de ani de USL".

Statutul parlamentarului: Cum si cat si-au prelungit incompatibilii "viata politica"

"N-am intalnit niciodata in aia patru ani cat am fost eu la Senat ca o chestie, mai ales de o asemena gravitate, 'Domne, asta e, am uitat sa facem...'. Cum sa uitati? Atunci zi ca practic nu ati vrut si ca sunteti de acord cu ce au scris aia acolo.

Asta da de gandit, trebuie vazut ce s-a intamplat, pusi in fata unui fapt implinit, pentru ca practic, din pacate, n-o sa mai scapam vreo 20-30 de ani de USL. De ce? Pai pe cine sa votezi? Neavand alternativa...", a declarat fostul democrat-liberal, pentru Ziare.com.

Urban: Sa se spuna foarte clar daca Opozitia din Romania incepe si se termina cu Basescu

Acesta a subliniat ca lipsa de reactie a parlamentarilor Opozitiei este "o eroare de neexplicat", dandu-l drept exemplu pe Mihai Razvan Ungureanu.

"Mi se pare o greseala colosala, o eroare de neexplicat si ar trebui luati la rand mai ales liderii astia noi. (...) Vreau sa-l aud pe Mihai Razvan Ungureanu sa ne povesteasca de ce s-a implinit termenul de contestare la Curtea Constitutionala a Legii Statutului parlamentarilor - superimunitatea - si n-am auzit unul macar 'Domne, vrem sa depunem la Curtea Constitutionala, sa atacam'.

De ce se lasa toti in Basescu, de ce nu au depus? De-aia sunt parlamentari, sa uzeze de toate armele pe care le au. (...) Mai ales ca au vazut clar ca in raportul MCV asta era pe primul plan, cu superimunitatea. Cu atat mai mult trebuia sa stranga semnaturi sa se duca la Curtea Constitutionala", a explicat fostul senator din Legislatura 2008-2012.

Basescu a primit modificarile la statutul parlamentarilor, dar nu se pronunta

Iulian Urban este de parere ca Opozitia da impresia "ca ori nu stie pe ce lume traieste, ori este de acord cu tot ce voteaza astia acolo".

"Si acum trebuie sa se explice. Pentru ca daca nu se explica, rezultatele o sa se vada. (...) Si apoi o sa se planga 'Domne, romanii astia au ceva de voteaza ei USL 70 la suta'. Nu, n-au nimic, dar daca tu nu le oferi nicio alternativa? Iar cea mai buna alternativa era sesizarea la Curtea Constitutionala a acestei legi si ei n-au facut-o. De ce?

Nu l-am auzit pe unul sa spuna ca 'Strangem semnaturi, facem, dregem', toata lumea acum se asteapta ca Basescu sa atace la Curtea Constitutionala. Este in regula, dar atunci sa se spuna foarte clar daca Opozitia din Romania incepe si se termina cu Basescu, trebuie sa stie si alegatorul", a afirmat fostul parlamentar.

"Parlamentarii Opozitiei sa lupte ca aia 300 de la Termopile!"

Acesta considera ca, din afara, pentru alegatorul de dreapta Opozitia "pare in acest moment mai mult o chestie care se canibalizeaza din interior".

"Este ceva de nedescris. Cred ca cea mai crunta in momentul de fata e dezamagirea pe care o provoaca aceasta inactivitate a Opozitie si nu ma uit la parlamentarii vechi, care e posibil sa aiba tot felul de strategii, ci la cei noi.

Nicolicea face lumina: Statutul a fost trimis la presedinte pentru ca are rolul esential

(...) Cert este ca, in felul acesta, tu practic ajuti indirect USL si ceea ce mi se pare absurd este ca in momentul de fata electoratul de dreapta incepe sa priveasca cu mai multa speranta o eventuala revolta care ar putea sa aiba loc in interiorul PNL. Dar pana la urma identitatea dreptei in ce sta, in faptul ca spera ca o parte din PNL sa se rupa de PSD si sa se faca intr-adevar o forta de dreapta puternica sau in faptul ca ai intr-adevar o Opozitie in Parlament - 14-16 la suta - care ar trebui sa fie extrem de vocala, sa dea sperante oamenilor, sa spuna 'Da, domne, sunt putini dar macar sunt bataiosi, lupa ca aia 300 de la Termopile'?", s-a intrebat retoric fostul membru PDL.

Blatul nou-venitilor in Parlament cu USL

Urban este de parere ca "nu era mare lucru sa gasesti printre parlamentari si un jurist care poate a mai invatat ceva in facultate, nu a trecut ca peste prin apa pe acolo, sa iei semnaturi si sa duci".

"Te decredibilizezi intr-un hal fara de hal, mai ales ca era clar ca presedintele Basescu nu ar fi putut sa promulge aceasta lege si o trimitea la Curtea Constitutionala. De ce nu ai facut-o tu? Este absolut incalificabil faptul ca ni se da senzatia unui blat.

Este cel mai mare lucru si intind degetul si ii acuz pe nou-veniti, cei care sunt la primul mandat in Parlament. Aceia sunt cea mai mare dezamagire pentru noi, electoratul de dreapta. Nedepunerea sesizarii la Curtea Constitutionala este ca un meci de fotbal in care te dai la o parte si ala iti umple poarta de goluri", a aratat fostul senator.

Statutul parlamentarilor, trimis la presedinte, ANI si Parchet: Antonescu e nedumerit (Video)

Despre raportul MCV: Nu suntem pui de curca rataciti, ca sa ne ofere CE solutii

Vorbind in acest context despre raportul MCV si despre faptul ca presedintele PNL, Crin Antonescu, a apreciat ca reprezentantii Comisiei Europene trebuie sa spuna ce nu e in ordine in Romania si care sunt solutiile, Iulian Urban a subliniat ca raportul este "asa cum l-au scris oficialii din Comisia Europeana si cum nu-l vede Crin Antonescu" si a aratat ca CE nu trebuie sa dea solutii Romaniei.

Antonescu critica MCV si ia apararea ministrilor acuzati: CE sa ofere si solutii (Video)

"Nu, nu, Comisia Europeana nu trebuie sa ne ofere solutii, pentru ca noi nu suntem niste pui de curca rataciti prin jungla africana plina de lei care n-au mancat de vreo zece ani. Si atata timp cat suntem unul din popoarele Europei, avem demnitate, suntem oameni si am depasit de mult stadiul de omul de Neanderthal, atunci trebuie sa stim ce avem de facut, nu trebuie sa ne dea ei solutii", a spus fostul democrat-liberal, care considera ca raportul descrie exact ce se intampla in Romania, "ba chiar in termeni blanzi".

Solutii? Romania sa importe 20.000 de judecatori si procurori, un Parlament si franturi de partide politice. Toate din Germania

"Ce solutii sa ii dea? Solutii atunci ar putea foarte bine sa scrie in MCV ca de maine importa Romania 20.000 de judecatori, de procurori, un Parlament, cateva franturi din niste partide politice, si totul din Germania, ca sa fim siguri ca n-o mai luam prin balarii, si atunci sigur, schimbam totul, functionari publici aducem din Japonia, din Germania, si ne apucam de treaba. Ce solutii sa ne dea? Astea sunt discursuri sforaitoare pentru o parte a populatiei care se uita la niste posturi de televiziune care din pacate ii tin in bezna si nu le pun mintea la contributie, ca sa inteleaga cu adevarat ce li se intampla", a continuat Urban.

Raport pe Justitie: Incompatibilii sa demisioneze, procurorii alesi cu avizul CSM

Acesta declara ca "accederea in spatiul Schengen pana la urma este o decizie subiectiva, care tine de un vot" si ca, tinand cont de faptul ca se va trece printr-un vot, "este clar ca nu vom primi niciodata votul acestor tari", dand exemplu Olanda.

"E adevarat ca tu indeplinesti niste criterii tehnice. Olanda ne-a si aratat indirect ca se pregateste sa voteze iarasi impotriva. Cum? A venit si ne-a spus: 'Domne, hotii tablourilor vrem sa-i judecam noi in Olanda, ca aici procesul se termina repede si stim sa sunt condamnati, ca la voi in Romania justitia s-ar putea sa dea rateuri'", a mai spus fostul senator PDL.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Iulian Urban critici PDL, #Iulian Urban PDL blat USL, #Iulian Urban PDL Traian Basescu, #PDL superimunitate Curtea Constitutionala, #Iulian Urban solutii raport MCV, #Iulian Urban raport Justitie , #PDL
Comentarii