Urban (PDL): Revocarea lui Geoana e neconstitutionala. Nu votez nici mort un candidat UDMR

Miercuri, 23 Noiembrie 2011, ora 22:26
3684 citiri
Urban (PDL): Revocarea lui Geoana e neconstitutionala. Nu votez nici mort un candidat UDMR
Foto: senat.ro

Revocarea lui Mircea Geoana din functia de presedinte al Senatului este neconstitutionala, motiv pentru care CCR o va invalida, considera senatorul PDL Iulian Urban.

Urban, membru al Comisiei juridice a acestei camere, sustine ca Mircea Geoana a fost revocat, miercuri, in mod neconstitutional, intrucat presedintele Senatului se afla "intr-o zona de protectie speciala", retragerea sprijinului politic fiind insuficienta.

"Parerea mea este aceea ca Mircea Geoana a fost revocat in mod neconstitutional, chiar daca votul plenului este suveran. Vointa plenului Senatului se poate relua in momentul in care PSD va justifica incalcarile de Regulament savarsite de MG (Mircea Geoana - n.red.)", scrie Iulian Urban pe blogul personal, mentionand ca acest punct de vedere il formuleaza din punct de vedere juridic si ca si-l asuma ca jurist.

"Presedintele Senatului in constructia constitutionala actuala pune aceasta functie intr-o zona de protectie speciala, astfel incat doar simpla retragere a sprijinului politic nu este suficienta. Juristii PSD au gresit grav neargumentand suficient si conform Regulamentului Senatului cererea de suspendare a presedintelui Senatului.

Astfel incat in acest moment cred ca, la Curtea Constitutionala, decizia de azi (miercuri - n.red.) a Senatului va fi invalidata, astfel incat PSD va fi obligat sa arate cum a incalcat Mircea Geoana Regulamentul Senatului. Problema este ca judecatorii CCR vor fi obligati sa se pronunte rapid in aceasta cauza pana la eventuala alegere a unui nou presedinte al Senatului", explica Urban.

Concret, senatorul PDL valideaza argumentatia folosita si de Mircea Geoana, care a sustinut ca decizia prin care s-a constatat ca i-a incetat de drept calitatea de presedinte al Senatului e neconstitutionala fiindca seful acestei camere are un statut aparte, nu de simplu membru de BP, cerand "inghetarea" inlocuirii pana la verdictul CCR.

"Decizia plenului e una politica, decizia Biroului Permanent e o decizie politica, dar fundamentul acestei solicitari a grupului PSD ramane in continuare neconstitutionala si neregulamentara", a sustinut Mircea Geoana, motiv pentru care a sesizat, miercuri, Curtea Constitutionala cu privire la revocarea sa din functia de presedinte al Senatului.

Urban: Nu votez nici mort un candidat UDMR la sefia Senatului

Totodata, senatorul democrat-liberal a precizat ca "nici mort" nu ar vota un candidat UDMR la sefia Senatului si s-a aratat indignat de aceasta pretentie a colegilor de coalitie.

"Unii senatori PDL sunt induiosati in ultima vreme de 'munca asidua' depusa de senatorul Frunda pentru a mutila nemernica de Agentie de Integritate, care a creat insomnii celor care fie au fost incompatibili ocupand si functie de senator si post public sau cu atingere de zona cu finantare publica, fie si-au angajat neamurile sa fie platite de Parlament, fie au declarat venituri sau proprietati pe care nu le justifica cu castigurile obtinute, si sunt atat de induiosati incat zic ca l-ar vota pe senatorul Frunda la sefia Senatului, daca le promite ca ea, draga de ANI va fi terminata, redusa la rol de biblioteca comunala", mai scrie Iulian Urban pe blog.

Senatorul PDL acuza "tupeul asta fantastic" al udemeristilor care doresc sa ceara in coalitie presedintia Senatului si spune ca "iti vine sa te iei cu mainile de par": "UDMR a ajuns sa se considere 'al doilea partid in Romania' din Coalitie. In asa hal am ajuns. Eu unul o spun clar ca nu votez nici mort un candidat UDMR la sefia Senatului, si daca asta nu convine cuiva sa ma dea afara din partid ca vad ca este la moda chestia asta".

Senatorul PDL mai scrie ca poate planul secret "al lui Iliescu-PSD-USL este de a atrage UDMR sa tradeze", cel vizat fiind Gyorgy Frunda "care mereu a fost in barca opozanta, care s-a opus mereu presedintelui Basescu, a spus ca nu trebuie modificata Constitutia, a spus nu regionalizarii, si se ocupa cu distrugerea varfurilor de lance din lupta anticoruptie, DNA si ANI. Asa ca se anunta vremuri interesante", sustine Urban.

"Practic cu mult tupeu, UDMR a dat sah PDL, iar reactia oficiala a PDL intarzie sa apara.... daca UDMR... doreste functia si nu o primeste de la PDL... o va primi de la USL, contra iesirii de la guvernare si formarii majoritatii parlamentare care sa asigure atat caderea Guvernului la motiune de cenzura cat si pentru suspendarea presedintelui Basescu. Ce castiga UDMR ? Un loc garantat in viitorul guvern socialist si locuri eligibile in viitorul Parlament mai ales ca dupa suspendare Frunda va ramane presedinte interimar al Romaniei pana la alegerile prezidentiale anticipate.

Presedinte maghiar in Romania...frumos... De ce trebuie sa accepte in acest moment PDL acest santaj? Sigur ca un presedinte UDMR la Senat sustinut de USL va demonstra faptul ca UDMR este o solutie nefasta pentru o Romanie reformata si normala, insa cum va reactiona poporul roman? Va iesi la vot sa apere presedintele tarii de suspendare?

Pentru ca odata ce Basescu ar fi reconfirmat la referendum, acesta ar dizolva imediat Parlamentul insa asta inseamna criza politica care poate duce la dezastru economic, adica exact ce isi doreste batranul comunist Iliescu, USL si toti coruptii care acum tremura la gandul ca le poate bate la usa DNA. Va reusi in acest nefast eventual context politic Geoana, sa catalizeze in jurul lui emulatia politica necesara acoperirii pentru actuala putere a unei eventuale tradari din partea UDMR?", conchide Urban.

A.T.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Iulian Urban CCR Geoana, #Urban CCR invalida revocare Geoana, #CCR revocarea Geoana Senat , #PDL