Iulian Urban: Parlamentarii si primarii de cariera ar trebui sa ne dea frisoane

Luni, 30 Mai 2011, ora 13:56
2080 citiri
Iulian Urban: Parlamentarii si primarii de cariera ar trebui sa ne dea frisoane
Foto: Arhiva

Senatorul PDL Iulian Urban propune limitarea numarului de mandate atat pentru parlamentari, cat si pentru primari sau consilieri judeteni, cu scopul intineririi si responsabilizarii clasei politice. "Macar scapam de ideea 'la vremuri noi, tot noi!'", justifica Urban.

Intrebat daca ar sustine o initiativa legislativa care sa permita demiterea parlamentarilor prin referendum, Iulian Urban a raspuns afirmativ, dar a precizat ca este greu de crezut ca acest proiect ar trece de Parlament fara un sprijin masiv din partea cetatenilor.

"Ganditi-va ca au fost atatea initiative legislative de acest gen, gen cei care nu vin la sedintele de plen sa fie demisi sau sa nu mai primeasca indemnizatia de sedinta. Nu au vrut nimic, nimic, de la A la Z, nici senatorii nici deputatii. Aceste legi au fost intotdeauna respinse.(...)

Una din marile sanse este, de exemplu, sa treaca legea pe care o propun eu, de limitare a numarului de mandate la doua. S-a format o anumita idee de grup si oamenii astia reactioneaza la toate aceste solicitari ale alegatorilor ca un organism care dezvolta anticorpi. Ei nu vor sa li se intample nimic care sa le afecteze mandatele. Sunt unii de o viata in Parlament si nu au facut nimic pentru cetateni, dar au facut averi impresionante", a declarat Iulian Urban pentru Ziare.com.

Ce spun parlamentarii despre ideea de a fi demisi prin referendum

Democrat-liberalul este convins ca initiativa depusa de el la Senat cu privire la limitarea mandatelor parlamentarilor la maximum doua va genera o apriga dezbatere.

"Vor scoate flacari pe nas! Iar urmatorul pas va fi legat de primari, pentru ca sunt primari in functie din 1990, dar in localitate nu au nici strazi asfaltate, apoi consilierii locali, consilierii judeteni. Macar scapam de ideea "la vremuri noi, tot noi!"", a mai declarat Iulian Urban.

Sunteti de acord cu limitarea mandatelor parlamentarilor? - Sondaj Ziare.com

Intrebat cum se face ca numarul de mandate prezidentiale este limitat la doua, iar parlamentarii, primarii si consilierii locali pot fi alesi de nenumarate ori, Urban a explicat: "S-a spus ca atunci cand s-a facut noua Constitutie noi veneam din comunism si era inca in memorie amintirea lui Ceausescu. Dar eu cred ca trebuie sa ne dea frisoane si parlamentarii de cariera si primarii de cariera".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Iulian Urban limitare mandate, #senator Iulian Urban , #stiri Iulian Urban