Urban: Codul de conduita pe Internet, precedent pentru forme grave de cenzura

Joi, 26 August 2010, ora 17:03
1491 citiri
Urban: Codul de conduita pe Internet, precedent pentru forme grave de cenzura

Senatorul PD-L Iulian Urban crede ca initiativa unor parlamentari de a elabora un cod de conduita pe Internet nu este altceva decat un precedent pentru forme mai grave de cenzura, iar eficienta unui asemenea cod este indoielnica.

Pe blogul sau, Urban opineaza ca de la cenzura pe Internet pana la interzicerea "adunarilor" mai mari de cinci persoane sau raportarea vecinilor care fac activitati ilicite nu este decat un pas.

"Azi o lege despre cenzurarea "limbajului subdezvoltat", maine una despre obligativitatea supravegherii si raportarii vecinilor ca poate fac activitati ilicite care prejudiciaza statul de bani, poimaine una despre interzicerea grupurilor mai mari de 5 oameni in public pentru ca reprezinta un pericol asupra ordinii publice si nu mai sunt suficienti politisti care sa asigure paza, .... suna cunoscut? Ferma Animalelor, Ministerul Adevarului...", scrie Iulian Urban.

Olguta Vasilescu vrea sa elaboreze Cod de conduita in online

Acesta are dubii si asupra eficientei unui asemenea cod de conduita ce nu ar putea suplini autocenzura utilizatorilor de internet. "Codul de conduita, o data cu codul bunelor maniere, ar trebui invatat in cei sapte ani de acasa, iar daca sunt persoane care vor sa isi exprime parerea explicit sau nu au cele doua mentionate mai sus, sa aiba posibilitatea sa se exprime", sustine senatorul PD-L.

La 12 august, senatorul PSD Lia Olguta Vasilescu a anuntat ca, la nivel parlamentar, s-a format un grup de lucru la o lege care sa oblige adminstratorii site-urilor publicatiilor sa aiba filtre care sa blocheze postarile injurioase. Initiativa vizeaza site-urile publicatiilor care au un numar mare de accesari, iar comentariile de pe forumuri au un limbaj injurios sau licentios.

Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
#cod conduita internet, #cenzura Internet , #stiri Iulian Urban
Comentarii
Poza ManolescuBD.Tk
ManolescuBD.Tk
rank 1
Pregateste-te pentru cenzura ce o sa vina!