Urban: UDMR a invins PD-L la Baia Mare, nu USL

Luni, 09 Mai 2011, ora 23:20
2538 citiri
Urban: UDMR a invins PD-L la Baia Mare, nu USL
Foto: Arhiva

Senatorul PD-L Iulian Urban apreciaza ca, daca nu exista protocolul de colaborare cu UDMR, USL nu castiga din primul tur si candidatul lor pierdea, cu siguranta, in turul doi la alegerile din Baia Mare.

"Comunitatea maghiara din Baia Mare are o pondere de 14,83% in totalul populatiei. La o prezenta totala de 29% la vot, 50% dintre votanti au fost maghiari! Concluzii: USL nu a facut, asa cum se laudau Ponta, Antonescu si candidatul lor la functia de primar,Chereches, cu doar o saptamana inainte de alegeri, peste 70%. Realitatea o confirma. Au luat primaria la limita, mult sub asteptari", scrie Iulian Urban pe blogul personal.

"USL nu este atat de iubita de populatie cum o prezenta mass-media, sondajul facut de CCSB exact cu 2 zile inainte de aceste alegeri in care USL era data doar cu 53%, a avut darul de a preintampina o catastrofa mediatica.

Lucru care nu s-a intamplat insa, toata lumea punandu-si acum intrebarea unde sunt procentele ametitoare ale USL? De remarcat ca Baia Mare este un fief petro-liberal de ani buni, vechiul edil castigand tot cu 51% alegerile din 2008, dupa care a fost trimis in judecata. Insasi prezenta la vot, foarte slaba, sub 30%, indica faptul ca USL nu a reusit sa aduca oameni la vot, deci aceasta alianta este necredibila si nu este considerata o varianta la actuala guvernare", a precizat Urban.

PD-L, privit in aceeasi nota ca acum trei ani

Senatorul sustine ca democrat liberalii sunt, in ochii alegatorilor, la acelasi nivel la care era in urma cu trei ani.

"PD-L, cu doi candidati, dintre care unul total necunoscut, Mihai Patrascu si unul care a mers in alegeri independent, Vasile Vlasin, a reusit sa aiba un scor la fel de bun ca la alegerile din 2008, aproximativ 18%(13,07% Patrascu si 4,68% Vlasin), ceea ce arata ca lumea priveste PD-L aproape in aceeasi nota ca acum 3 ani", argumenteaza Iulian Urban.

USL a castigat Primaria Baia Mare (Video)

In concluzie, scrie el, "USL e pe faras, aceasta alianta neavand nici o sansa sa ia la parlamentarele viitoare de la sfarsitul lui 2012, mai mult de 30-40%. Alianta USL a capotat practic la nici doua luni de la infiintare, ajungand de la scoruri de peste 70% in sondaje la circa 50% cu un an si jumatate inainte de alegeri".

Candidatul USL Catalin Chereches a castigat alegerile partiale pentru functia de primar al municipiului Baia Mare din primul tur, cu 51,66% din voturi, fiind urmat de candidatul independent Mircea Dolha, cu 23,34% din voturi.

Pe locul trei s-a clasat reprezentantul PD-L, Mihai Patrascu, cu 13,07%.

La alegerile de duminica din Baia Mare s-au prezentat circa 30 la suta din persoanele cu drept de vot. Scrutinul a fost organizat pentru ca fostul primar, Cristian Anghel, a fost suspendat din functie dupa ce a fost condamnat la inchisoare pentru fapte de coruptie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban face mare scandal din opoziție. Fostul premier, fost lider al PNL, se află într-un război continuu după ce Klaus Iohannis l-a trecut pe „linie moartă". Ludovic Orban este...
Cu cine ar vrea PSD+PNL să-l înlocuiască pe Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei
Cu cine ar vrea PSD+PNL să-l înlocuiască pe Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei
Cătălin Cîrstoiu se pare că s-a dovedit a fi mai degrabă nepotrivit pentru a candida din partea PSD+PNL pentru Primăria Capitalei. Astfel, alianța care formează și guvernul ar lua deja în...
#iulian Urban PDL, #iulian Urban PDL iulian urban alegeri , #stiri Iulian Urban
Comentarii
Poza ALTERNANTZA
ALTERNANTZA
rank 4
Poza Cocardasse
Cocardasse
rank 5
Nu hoardele hunoide Udmr a învins,minci...,ci USL a câștigat,ceea cee-i o foarte mare diferență.