Alegeri europarlamentare 2014: Iuliu Winkler, liderul listei UDMR, vrea a 3-a oara in PE

Vineri, 25 Aprilie 2014, ora 14:42
1995 citiri
Alegeri europarlamentare 2014: Iuliu Winkler, liderul listei UDMR, vrea a 3-a oara in PE

Europarlamentarul UDMR Iuliu Winkler ocupa prima pozitie a listei UDMR pentru alegerile europarlamentare din 25 mai.

In varsta de 50 de ani, Iuliu Winkler se afla deja de sapte ani in Parlamentul European, fiind ales in prima legislatura dupa aderarea Romaniei, in anul 2007, dar si in anul 2009.

Europarlamentare 2014: UDMR si-a depus lista - printre candidati, doi primari si un senator

Fost ministru si deputat

Europarlamentarul UDMR a fost ministru delegat pentru Comert, in perioada 29 decembrie 2004 - 5 aprilie 2007, in Guvernul Calin Popescu Tariceanu. Ulterior, a ocupat si functia de ministru al Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, in perioada 7 august - 1 decembrie 2007.

Totodata, a fost si deputat UDMR in perioada 2000-2004, fiind ales in judetul Hunedoara, facand parte din comisia pentru buget, finante si banci.

UDMR a depus candidaturile pentru europarlamentare - cine sunt liderii listei

In anul 2007, a ajuns europarlamentar dupa ce Gyorgy Frunda a renuntat la postul sau, Iuliu Winkler ocupand pozitia a treia a listei, in timp ce UDMR a reusit sa obtina doar doua posturi de europarlamentar.

Frunda a avertizat, la inceputul lunii aprilie, ca exista riscul, pentru UDMR, sa nu atinga pragul de 5 la suta la alegerile europarlamentare si sa nu intre astfel in Parlamentul European. Celalalt politician UDMR din PE, Csaba Sogor, se afla pe pozitia a doua a listei formatiunii la alegeri, in timp ce locul trei este ocupat de Lorant Vincze, asistent parlamentar acreditat la Bruxelles al lui Iuliu Winkler, iar pe locul patru se afla Csilla Hegedus, secretar general adjunct al UDMR.

Frunda: UDMR e in pericol sa obtina sub 5% si sa nu intre in PE

Activitatea in Parlamentul European, in cifre

Iuliu Winkler are 148 de activitati in Parlamentul European, potrivit MEPranking.eu, in actuala legislatura, fiind printre ultimii europarlamentari romani si din intregul PE, din acest punct de vedere.

Eurodeputatul are 70 de luari de cuvant in plenul PE, precum si 15 intrebari parlamentare. In schimb, in privinta rapoartelor este printre primii eurodeputati romani, avand 13 in total - 7 in calitate de raportor si 6 in calitate de raportor alternativ.

UDMR si-a stabilit candidatii la europarlamentare - cine e cap de lista

Europarlamentarul UDMR are si 3 avize in calitate de raportor si 5 avize in calitate de raportor alternativ, precum si o prezenta de 86 la suta la sedintele din Legislativul european.

Totodata, in cadrul Parlamentului European, este membru in Comisia pentru comert international, precum si in Delegatia pentru relatiile cu India. De asemenea, este si membru supleant in Comisia pentru dezvoltare regionala, Delegatia la Comisia parlamentara mixta UE-Chile si Delegatia la Adunarea Parlamentara Euro-Latinoamericana.

Despre drumul Republicii Moldova catre Uniunea Europeana

Iuliu Winkler a vorbit, in luna noiembrie 2013, intr-un interviu acordat Ziare.com, despre drumul Republicii Moldova catre Uniunea Europeana, precizand ca institutiile europene au sprijinit si vor continua sa sprijine tara in parcursul sau catre vest.

Aderarea R.Moldova are un pret, dar el trebuie si merita platit - Interviu cu Iuliu Winkler

Unul dintre rapoartele europarlamentarului UDMR este cel din 2 decembrie 2013, care se refera la propunerea de regulament al Parlamentului European si al Consiliului de modificare a Regulamentului (CE) nr. 55/2008 al Consiliului de introducere a unor preferinte comerciale autonome pentru Republica Moldova.

De asemenea, in anul 2010, a avut un raport referitor la propunerea de decizie a Parlamentului European si a Consiliului privind acordarea unei asistente macrofinanciare Republicii Moldova.

Candidat UDMR la europarlamentare, despre extremisti, autonomie si prioritatile in PE - Interviu

Alegerile europarlamentare au loc pe 25 mai, iar Romania va trimite in Parlamentul European 32 de eurodeputati, cu unul mai putin decat in actuala legislatura, dupa aderarea Croatiei la Uniunea Europeana, in iulie 2013.

F.N.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Iuliu Winkler candidat UDMR europarlamentare, #Winkler candidat alegerile europarlamentare, #Winkler alegeri europarlamentare 2014, #candidati UDMR europarlamentare , #europarlamentar