Iuliu Winkler: Restrictiile nu vor duce la stabilitatea spatiului Schengen

Miercuri, 11 Mai 2011, ora 19:48
988 citiri
Iuliu Winkler: Restrictiile nu vor duce la stabilitatea spatiului Schengen
Foto: Mesagerul Hunedorean

Iuliu Winkler, europarlamentar UDMR, a declarat intr-o interventie in Parlamentul European ca aplicarea de restrictii, chiar si temporare, in spatiul Schengen va duce la erodarea unitatii europene.

Deputatul european a depus, marti dupa-amiaza, o declaratie scrisa in cadrul dezbaterilor din plenul PE cu privire la impactul fluxurilor de imigranti si azilanti asupra spatiului Schengen.

"Restrictionarea libertatii de circulatie a cetatenilor europeni prin introducerea unor noi limitari, chiar si temporare, si impunerea pentru Romania si Bulgaria a unor criterii suplimentare celor din Tratatul de la Schengen vor duce la erodarea unitatii europene.

(...) In momente critice ca si cele pe care le traversam, leadership-ul european ar trebui sa dea dovada de mai multa viziune si solidaritate, sa fie preocupat de blocarea renasterii populismului desantat si a protectionismului intern in Europa Acestea vor avea urmari dramatice, usor de prevazut. Nu restrictiile si interdictiile vor duce la consolidarea si stabilitatea spatiului Schengen", a afirmat Iuliu Winkler.

Deputatul european al UDMR a aratat ca sub loviturile crizei economice si financiare, precum si a consecintelor primaverii arabe cu profunde implicatii in nevoile de a controla fluxurile de emigranti si accesul la resursele de petrol, UE pare a fi din ce in ce mai divizata, pe cale sa abandoneze una dintre cele mai valoroase realizari ale sale - libera circulatie in spatiul Schengen.

"Cred intr-o Europa puternica si solidara si ma numar printre sustinatorii viziunii Presedintiei ungare a UE exprimate prin sloganul "Strong Europe". Asistand, insa, la ultimele evolutii legate de viitorul spatiului Schengen, constat ca ne aflam pe o cale gresita", a mai afirmat parlamentarul european.

Liderii UE vor analiza in iunie modificarea Tratatului Schengen

Liderii UE urmeaza sa analizeze efectuarea unor posibile schimbari in Tratatul Schengen la summit-ul de pe 24 iunie, schimbarile urmand sa fie de "a se suspenda temporar aplicarea deplina a prevederilor Schengen", pentru a face fata crizelor provocate de migratie.

Un exemplu de criza provocata de migratie ar fi cea din Italia, care se confrunta cu probleme din pricina numarului mare de migranti din Africa de nord. Cu toate acestea, mai multe state europene si-au exprimat reticenta fata de aderarea Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen.

(L.S.)

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Iuliu Winkler, #Winkler Schengen, #Winkler restrictii Schengen , #stiri Iuliu Winkler