Winkler le cere maghiarilor sa ramana in UDMR

Duminica, 16 Octombrie 2011, ora 09:16
1628 citiri
Winkler le cere maghiarilor sa ramana in UDMR
Foto: Arhiva

Venit in Valea Jiului pentru alegerile din cadrul UDMR, europarlamentarul Iuliu Winkler le-a cerut maghiarilor sa ignore noua formatiune politica.

Prin mesajul sau, Winkler a tras un semnal de alarma prin care toti maghiarii sunt indemnati sa nu se lase sedusi de mesajele pe care le transmite nou infiintatul Partid Popular Maghiar din Transilvania (PPMT).

"Va atrag atentia sa nu va lasati sedusi de propaganda nou-infiintatului Partid Popular Maghiar din Transilvania. Prima lor actiune publica, si anume campania de informare cu privire la recensamantul populatiei, este salutara, ea alaturandu-se muncii pe care UDMR a inceput-o in urma cu aproape un an si care s-a materializat inclusiv prin utilizarea limbii maghiare in desfasurarea efectiva a recensamantului. Dar eu nu imi fac iluzii cu privire la viitoarele actiuni ale PPMT", a declarat, sambata, Iuliu Winkler cu prilejul Conferintei Municipale de alegeri a UDMR Petrosani.

Europarlamentarul de Hunedoara crede ca noua formatiune nu va irosi nicio ocazie ca sa denigreze UDMR, pentru ca au plecat din acest partid atunci cand au constituit noua formatiune politica.

Mai mult, el si-a exprimat convingerea ca PPMT va avea ca prim obiectiv denigrarea UDMR, iar actiunile si mesajele sale vor avea un profund caracter demagogic si populist si vor fi lipsite de substanta.

"Liderii, nevalidati deocamdata prin nicio formula democratica, ai noului partid au fost membri ai UDMR si au avut posibilitatea timp de peste un deceniu sa-si realizeze initiativele in interiorul Uniunii. Ce credibilitate mai pot avea aceste initiative formulate acum in afara si impotriva UDMR?", a aratat Iuliu Winkler.

Declaratiile au fost facute in plenul intalnirii ce a avut loc la Sala de marmura a primariei din Petrosani, acolo unde Iuliu Winkler le-a vorbit membrilor de partid despre viitoarele alegeri din 2012.

Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Gabriela Firea, candidatul PSD pentru Primăria Generală a Capitalei, reafirmă că nu are nicio vină în scandalul azilurilor, care a devenit anchetă penală. „Nu am de ce să plătesc eu...
Tribunalul a decis. Eugen Tomac, președintele PMP: ”Spre disperarea celor care timp de doi ani au încercat să distrugă partidul”
Tribunalul a decis. Eugen Tomac, președintele PMP: ”Spre disperarea celor care timp de doi ani au încercat să distrugă partidul”
Tribunalul Bucureşti a decis înscrierea lui Eugen Tomac în Registrul partidelor politice ca preşedinte al PMP. ”Spre disperarea celor care timp de doi ani au încercat să distrugă PMP,...
#Iuliu Winkler UDMR, #maghoari partide alegeri vot , #stiri Iuliu Winkler