Winkler: UDMR nu poate fi de acord cu ACTA

Joi, 23 Februarie 2012, ora 21:06
772 citiri
Winkler: UDMR nu poate fi de acord cu ACTA
Foto: IBTimes

Iuliu Winkler, europarlamentar UDMR, a anuntat joi ca UDMR nu poate fi de acord cu ACTA sau orice act care incalca drepturile cetatenilor, precizand insa ca a sustinut ACTA in PE deoarece protejarea drepturilor de proprietate intelectuala este esentiala pentru Romania.

Winkler sustine ca saluta decizia Comisiei Europene (CE) de a trimite ACTA la Curtea de Justitie cu privire la consultarea Curtii de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) privind prevederile Acordului Comercial de Combatere a Contrafacerii (ACTA). Acesta adauga ca Uniunea Europeana nu ar trebui sa se grabeasca sa ratifice tratatul.

"ACTA a starnit dezbateri si in cadrul UDMR. (...) Pozitia noastra este ferma. Nu putem accepta nici un acord international care sa incalce drepturile si libertatile fundamentale ale cetatenilor UE", a precizat Winkler, intr-un comunicat remis Ziare.com.

Winkler a precizat ca doua rezolutii discutate in PE arata ca a existat lipsa de transparenta si a unei consultari publice reale in legatura cu ACTA.

"Parlamentarii au cerut asigurari cu privire la faptul ca aplicarea ACTA nu va aduce nici un fel de atingeri drepturilor fundamentale ale cetatenilor UE", a spus deputatul european al UDMR.

Winkler sustine ACTA in Parlamentul European

Parlamentarul a amintit faptul ca in cadrul dezbaterii celor doua rezolutii, s-a situat, alaturi de Grupul PPE, pe o pozitie favorabila adoptarii ACTA.

Winkler este convins ca protejarea proprietatii intelectuale este de o importanta esentiala pentru UE insa solicita ca drepturi fundamentale, cum sunt libertatea de expresie, dreptul la intimitate al cetatenilor si protectia datelor personale sa nu sufere atingere din partea vreunei prevederi a acestui acord.

"Din punctul meu de vedere, asigurarea cresterii economice si a unei dezvoltari sustenabile in UE nu este legata de viitorul productiei de masa, a manufacturii extensive, ci de inovatie, inventie si creativitate.

Ca atare, protejarea drepturilor de proprietate intelectuala este esentiala pentru noi, europenii", a precizat Iuliu Winkler, care a adaugat ca exista estimari potrivit carora comertul la nivel mondial cu produse contrafacute este de ordinul sutelor de miliarde de euro.

Acesta s-a mai referit si la pierderile in bani si locuri de munca pe care Romania le-a suferit din cauza dumping-ului cu produse chinezesti contrafacute.

Deputatul european a aratat ca UE este si trebuie sa ramana campioana respectarii drepturilor fundamentale ale omului si a libertatilor individuale, inclusiv ale celor legate de comunicarea libera in mediul digital.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#Iuliu Winkler, #Winkler ACTA, #UDMR ACTA , #stiri Iuliu Winkler