Iurie Darie este in coma indusa, ventilat mecanic - surse

Luni, 18 Iunie 2012, ora 14:28
2731 citiri
Iurie Darie este in coma indusa, ventilat mecanic - surse
Foto: Arhiva

Starea de sanatate a lui Iurie Darie este foarte grava, actorul nu a raspuns la stimul, este in coma indusa, fiind ventilat mecanic, au declarat, luni, surse medicale.

Medicii de la Spitalul "Bagdasar-Arseni" din Capitala, unde actorul Iurie Darie este internat de sambata, urmau sa il detubeze, luni, pentru a vedea daca poate sa respire singur, in conditiile in care starea acestuia se ameliorase usor. Interventia pentru detubare nu a avut loc inca, au precizat sursele citate.

Purtatorul de cuvant al Spitalului "Bagdasar-Arseni" din Capitala, Florian Bica, declarase, luni dimineata, ca starea de sanatate a lui Iurie Darie este in usoara ameliorare, este constient, dar prognosticul ramane rezervat.

"Starea pacientului este usor ameliorata fata de ziua de ieri, a inceput sa deschida ochii, este constient, intubat, se incearca luni detubarea. Prognosticul ramane rezervat, din cauza varstei si a patologiei asociate", a spus medicul Florian Bica.

El a precizat ca obturarea tubului de drenaj este o complicatie care poate sa apara in astfel de cazuri, de aceea a fost montat un tub de drenaj exterior.

Medicul Florian Bica a mai spus ca deocamdata nu poate fi luata in discutie o interventie chirurgicala.

Iurie Darie se simte putin mai bine. Medicii sunt in continuare rezervati

Actorul Iurie Darie a ajuns, sambata, la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti (SUUB), cu o ambulanta, dupa ce a acuzat dureri in piept si probleme de respiratie. Potrivit medicilor, actorul a suferit o complicatie postoperatorie, acumuland in continuare lichid la creier.

El a fost transferat, sambata seara, de la SUUB la Spitalul "Bagdasar-Arseni", unde in 21 mai a fost operat pentru eliminarea lichidului care se acumulase la creier. Medicii de la Spitalul Universitar au luat decizia de a-l transfera pe actor in conditiile in care problemele medicale pe care le are Iurie Darie sunt consecinta afectiunii mai vechi, pentru care a fost operat.

Actorul Iurie Darie, in varsta de 83 de ani, a fost internat din 10 mai pana in 31 mai la Spitalul de Urgenta "Bagdasar-Arseni" din Capitala. In 21 mai a fost operat pentru montarea unui sistem de drenaj care sa ajute la eliberarea lichidului in plus ce se acumula in zona creierului.

Iurie Darie are o cariera remarcabila, ce cuprinde roluri in peste 40 de productii cinematografice. Dupa ce a debutat in cinematografie, in 1953, in "Nepotii gornistului" - in regia lui Dinu Negreanu, avandu-i alaturi pe Marga Barbu si pe Liviu Ciulei -, Iurie Darie a jucat in filme precum "S-a furat o bomba" (1961), "Dragoste la zero grade" (1964), "Atunci i-am condamnat pe toti la moarte" (1971), "Fratii Jderi" (1974), "Ringul" (1983), "In fiecare zi mi-e dor de tine" (1987), "Zambet de soare" (1987), "Oglinda" (1993), "Punctul zero" (1996), "Triunghiul mortii" (1999).

De-a lungul carierei, Iurie Darie a colaborat cu unii dintre cei mai importanti regizori romani ai secolului trecut: Ion Popescu Gopo, Mircea Dragan, Sergiu Nicolaescu, Gheorghe Vitanidis. De asemenea, in teatru, actorul a cucerit audienta prin roluri memorabile in piese precum "Troilus si Cressida", "Umbra" si "Palaria".

Iurie Darie s-a remarcat si in emisiunile de televiziune pentru copii, in care actorul isi etala abilitatea de a desena, uneori cu ambele maini.

In 2009, Iurie Darie a primit premiul de excelenta pentru intreaga cariera la Festivalul Comediei Romanesti - festCO. Totodata, in martie anul acesta, Iurie Darie a primit premiul Gopo pentru intreaga cariera, iar in 1 iunie a primit o stea pe Aleea Celebritatilor - Walk of Fame din Capitala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
#Iurie Darie coma, #Iurie Darie ventilat mecanic, #Iurie Darie internat spital , #spital