Mircea Sandu, despre Jean Padureanu: Eram injurati si spurcati, dar uite unde e fotbalul

Vineri, 30 Decembrie 2016, ora 15:59
4085 citiri
Mircea Sandu, despre Jean Padureanu: Eram injurati si spurcati, dar uite unde e fotbalul
Foto: captura video Facebook

Fostul presedinte al Federatiei Romane de Fotbal Mircea Sandu a spus, vineri, ca Jean Padureanu "a facut multe pentru fotbal", la putin timp dupa ce fostul presedinte al Gloriei Bistrita a murit.

In plus, fostul sef al FRF spune ca in perioada in care Gloria a avut rezultate bune "se lucra cu reciprocitati".

"Eu sunt plecat din tara, dar am tinut legatura cu sora sa in perioada asta. A avut un cancer generalizat, in afara de problemele lui mai vechi si a fost internat in urma cu 12 zile. Oamenii s-au ingrijit de el, dar era pierdut, ca sa zic asa.

E un om care a facut multe pentru fotbal, chiar daca multi il condamna pentru 'cooperativa'. Stiu care a fost reactia lui intotdeauna, el nu a facut altceva decat sa apere interesele clubului sau in lupta cu ceilalti. Stiu si declaratia lui, ca niciodata nu s-a lucrat cu bani, ci cu reciprocitati. Asta declara, eu nu stiu altceva si trebuie sa o luam ca atare.

A mai plecat un om din fotbal dupa Didi Prodan si din pacate va fi greu sa fie multa lume prezenta, pentru ca inmormantarea va fi pe 1 ianuarie. Era un om respectat si nu numai in sport, pentru ca a fost corect, a avut respect pentru toata lumea si atunci a capatat respect. Si pe vremea lui mai exista si fotbal.

Noi, toti conducatorii din fotbal, am fost injurati si spurcati, de la Ion Alecsandrescu la Jean Padureanu, Copos, Neculaie, toti. Uite ca fara astia fotbalul e unde e. Cu ei, Bistrita juca cu Fiorentina, Ceahlaul si Galatiul cu Juventus si asa mai departe", a spus Mircea Sandu, citat de News.ro.

Si LPF si FRF au transmis mesaje de condoleante, in timp ce fostul presedinte al Ligii, Dumitru Dragomir, a spus ca "Jean Padureanu a murit sarac lipit" si ca "a facut puscarie degeaba".

Inmormantarea va avea loc duminica, 1 ianuarie, la ora 13:00, dupa ce anterior sicriul va fi transportat la stadionul din Bistrita, care ii poarta numele.

Citeste mai multe despre cariera lui Jean Padureanu

Jean Padureanu, cel mai longeviv conducator de club din fotbalul romanesc, supranumit "Lordul", a murit vineri noaptea, la varsta de 80 de ani. El a fost internat la Sectia de Oncologie al Spitalului Judetean Bistrita, suferind de cancer generalizat.

In anul 2014, fostul presedinte al Gloriei fusese condamnat la 3 ani si 4 luni in dosarul Transferurilor, fiind eliberat conditionat dupa un an si 3 luni.

Cu Padureanu presedinte, Gloria Bistrita a promovat in prima liga si a jucat si in cupele europene. Echipa a castigat Cupa Romaniei in anul 1994, iar in anul 2003 a incheiat campionatul pe podium.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#Mircea Sandu declaratii Jean Padureanu, #Jean Padureanu murit, #Jean Padureanu inmormantare , #stiri Jean Padureanu