Cele mai indragite jocuri video din toate timpurile

Vineri, 05 Iunie 2015, ora 11:40
27573 citiri
Cele mai indragite jocuri video din toate timpurile
Foto: Nintendo

Exista muzee ale celebritatilor, ale pantofilor, ale sexului, ale artei proaste. Acum, pasionatii de jocuri video au un muzeu doar al lor, iar cele mai indragite jocuri din toate timpurile si-au gasit locul pe panoul de onoare.

Dintre 15 jocuri finaliste, doar sase au fost selectate in cele din urma pentru Hall of Fame-ul de la muzeul din New York, dedicat jocurilor video, potrivit CBS News.

Pong, lansat in 1972, este considerat a fi primul joc video. O versiune din 1975 a fost un adevarat best-seller. Specialistii spun ca jocul a fost de fapt baza a ceea ce numim astazi industria jocurilor video.

Indragitul Pac-Man tocmai a implinit 35 de ani. Lansat in 1980 de compania Namco, Pac-Man a devenit imediat foarte apreciat gratie mecanicilor de joc simplu de invatat, dar greu de stapanit. Este cu siguranta unul dintre cele mai importante si iubite jocuri arcade dezvoltate vreodata.

Tetris nu este doar un joc video, ci chiar un simbol cultural. Este un pionier al jocurilor video, fiind constituit din forme geometrice care cad si care trebuie aranjate ca intr-un puzzle, din ce in ce mai repede.

Super Mario l-a facut cunoscut in intreaga lume pe instalatorul italian Mario, din Regatul Ciupercilor. Simpaticul Mario a aparut de-a lungul vremii in aproape orice tip de joc pe computer sau consola, iar Super Mario Bros. a intrat in Cartea Recordurilor, ca cel mai vandut joc video din toate timpurile.

Soc la Nintendo: Se retrage creatorul lui Super Mario?

Doom a fost pionierul jocurilor video de tip shooter. A fost creat de ID Software, aceeasi echipa care s-a aflat in spatele primului Wolfenstein, iar designerul principal al proiectului a fost John Romero.

De pe panoul celebritatilor nu putea lipsi "World of Warcraft". Faimosul jos este de altfel si motivul pentru care a fost introdus conceputul de "jucatori multipli". Creatorul sau este de parere ca jocurile video ar trebui sa fie sporturi olimpice.

500.000 de euro șpagă pentru postul de arhitect șef al Iașiului. Detalii din rechizitoriul primarului Mihai Chirica
500.000 de euro șpagă pentru postul de arhitect șef al Iașiului. Detalii din rechizitoriul primarului Mihai Chirica
Apar informații din dosarul în care primarul Mihai Chirica este acuzat de autorizarea în condiții ilegale ale unor construcții din municipiul Iași. Un funcționar, martor în dosar, a...
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Filiala Vaslui a PNL și-au adus tot efectivul la Biroul Electoral Județean (BEJ) Vaslui, pentru depunerea oficială a candidaturii lui Nelu Tătaru la conducerea Consiliului Județean Vaslui....
#jpcuri video Nintendo, #jocuri video tetris , #jocuri actiune