Cum iti modifica jocurile video creierul

Vineri, 23 August 2013, ora 13:59
4606 citiri
Cum iti modifica jocurile video creierul
Foto: Arhiva

Cercetarile stiintifice orientate pe analizarea efectelor jocurilor video violente asupra creierului produc rezultate spectaculoase. Dupa ce au scanat creierele mai multor tineri care timp de o saptamana au petrecut zece ore jucand jocuri violente, oamenii de stiinta au observat modificari semnificative la nivelul activitatii cerebrale.

Potrivit jurnalistilor de la Daily Mail, care citeaza studiul, ceea ce e ingrijorator la aceste rezultate este faptul ca zonele cerebrale a caror activitate pare sa fie afectata sunt legate de functia cognitiva si de controlul emotional.

Studiul a folosit imagistica prin rezonanta magnetica pentru a scana creierele mai multor tineri, alesi aleatoriu, si a presupus si mai multe teste psihologice verbale, precum si sarcini ce presupuneau numararea. Un grup a jucat jocuri violente pe computer, timp de zece ore, de-a lungul unei saptamani, dupa care s-a oprit. Rezultatele de la teste au fost apoi comparate cu cele obtinute de un grup de control care nu jucase niciun joc cu "impuscaturi".

Jocurile video, folosite pentru recuperare dupa atac cerebral

Dupa doar o saptamana, creierele jucatorilor prezentau mai putina activitate in regiunile cerebrale responsabile de controlul emotiilor si a comportamentului agresiv. Dr. Yang Wang, cercetator asistent la Departmentul de Radiologie si Stiinte Imagistice ale Facultatii de Medicina din cadrul Universitatii Indianapolis, a declarat pentru Medical News Today ca "pentru prima data am descoperit ca un esantion aleatoriu de tineri adulti a prezentat o activitate redusa in anumite regiuni ale lobului cerebral frontal, dupa o saptamana in care a jucat jocuri video violente, acasa".

Cercetatorii au fost insa rezervati in privinta unei relatii de cauzalitate intre cele doua elemente. Orice activitate noua, care trebuie invatata, provoaca schimbari la nivelul activitatii cerebrale, vizibile la o scanare cu ajutorul imagisticii prin rezonanta magnetica. Prin urmare, studiul nu poate dovedi clar ca a juca jocuri violente altereaza comportamentul.

Insa dr. Wang declara ca o scanare ulterioara, dupa o saptamana de la test, a relevat o revenire la activitatea cerebrala anterioara experimentului. Acest lucru arata ca jocurile violente pot avea efecte pe termen lung asupra functionarii creierului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
#efecte jocuri violente, #jocuri video violente, #efecte jocuri creier, #jocuri video violente creier , #jocuri actiune