Sa ne lasam copiii sa se joace la calculator sau consola? Studiu cu concluzii neasteptate

Joi, 10 Martie 2016, ora 12:27
10070 citiri
Sa ne lasam copiii sa se joace la calculator sau consola? Studiu cu concluzii neasteptate
Foto: Pixabay

In timp ce tot mai multi psihoterapeuti atrag atentia ca cei mici nu ar trebui sa petreaca mult timp la calculator, tableta sau jucand jocuri video, un studiu realizat peste hotare sustin contrariul.

Cercetarea efectuata in parteneriat de americani si francezi concluzioneaza ca jocurile video vin cu o serie mare de beneficii in cazul copiilor, crescandu-le inclusiv IQ-ul.

Daca pana acum beneficiile jocurilor video, in cazul adultilor, fusesera dovedite mai ales in cazul bolnavilor de scleroza multipla, prezentul studiu arata ca jocuri precum Super Mario, la varste mici, intretin sanatatea mentala, ajuta la o mai buna socializare, cresc performantele scolare si chiar nivelul de inteligenta, informeaza Medical Daily.

Cum iti modifica jocurile video creierul

In cadrul cercetarii, subiectii, peste 3.000, cu varste intre 6 si 11 ani, au fost supusi mai multor teste deghizate in jocuri. S-a observat ca petreceau la calculator mai multe ore copiii (in general baieti) din familii medii, ca numar de membri.

Cel mai putin stateau la computer sau alte dispozitive copiii cu un singur parinte (mama), parinte fara prea multe studii, inactiv din punct de vedere fizic, adesea cu probleme psihice.

S-a observat ca copiii care petreceau mai multa vreme jucand jocuri video aveau de doua ori mai multe sanse sa aiba o inteligenta superioara si sa obtina performante mai bune la scoala, comparativ cu ceilalti. In plus, aveau si mai putine probleme in relatiile cu cei de aceeasi varsta.

O explicatie pentru aceste concluzii ar putea fi faptul ca jocurile video presupun adesea colaborarea, fiind o activitate ce leaga multi copii de varsta scolara in timpul liber, explica unul dintre cercetatorii implicati in studiu, Katherine M. Keyes. Acesti copii socializeaza mai bine, au mai multe relatii cu cei de varsta lor si sunt mai bine integrati, inclusiv in comunitatea de la scoala, mai explica Keyes.

Totusi, aceasta atrage atentia ca rezultatele studiului nu ar trebui sa indemne parintii sa-si lase copiii sa petreaca atat timp cat vor ei jucandu-se pe calculator, tableta sau consola. In cadrul studiului, cei care petreceau cel mai mult timp jucandu-se la calculator (20% din total) depaseau cinci ore pe saptamana.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#jocuri video beneficii copii, #psiholog jocuri video copii, #jocuri video creier copii, #jocuri video efecte copii, #psiholog copil calculator , #jocuri clasice
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Ciudat... Cică că cât mai multă școală strică... Cum să te-ajute o