Jucariile, cea mai puternica arma impotriva dependentei de televizor si calculator la copii

Joi, 18 Aprilie 2013, ora 07:55
4159 citiri
Jucariile, cea mai puternica arma impotriva dependentei de televizor si calculator la copii
Foto: h00135604.blogspot.com

Dependenta de televizor si calculator aduna din ce in ce mai multe victime din randul copiilor, fiind un fenomen care ia amploare pe masura ce tehnologia moderna evolueaza si devine mai atractiva.

Sedentarismul cauzat de orele petrecute in fata televizorului si calculatorului reprezinta principalul inamic al sanatatii copiilor, iar jucariile, principala arma indreptata impotriva lui si a altor consecinte negative ale expunerii la aceste dispozitive moderne.

Jucariile previn cu succes dependenta de calculator si televizor

Calculatorul si televizorul sunt doua gadgeturi atractive pentru copilul modern, care vede in ele o sursa de explorare, invatare, distractie si relaxare, fara a fi nevoit sa depuna niciun pic de efort fizic.

Avantajele de care poate beneficia prichindelul in urma expunerii la televizor vin la pachet si cu o serie de efecte secundare negative.

Cel mai periculos dintre ele este sedentarismul, cauza uneia dintre cele mai periculoase boli ale modernitatii - obezitatea.

Jucariile sunt esentiale pentru dezvoltarea fizica, intelectuala, emotionala si chiar sociala a copilului.

Chiar daca TV-ul si calculatorul au tendinta de a eclipsa jucariile in programul zilnic al celui mic, specialistii sustin ca acestea pot deveni instrumente utile in combaterea dependentei de calculator si televizor.

Idei de jucarii care combat dependenta de TV si calculator la copii

Tu, ca parinte, esti cel care iti cunosti cel mai bine copilul si pasiunile lui. Pentru ca cel mic sa lase deoparte jocurile video de la calculator sau emisiunile de la TV, trebuie ca jucariile alese pentru el sa fie distractive si sa-i suscite rapid interesul.

In cazul in care cel mic este pasionat de un sport anume, cultiva-i acest hobby cumparandu-i tot soiul de jucarii si accesorii specifice acelei activitati.

Seturile de hochei, fotbal, handbal sau bowling pentru copii sunt cateva idei de jucarii sportive sau recreationale, care ar putea convinge copilul sa fie mai activ si sa renunte la o buna parte din timpul petrecut in fata gadgeturilor de ultima generatie.

Jucariile de exterior sunt alte accesorii care ar putea convinge copilul sa se ridice de pe scaunul de la calculator si sa faca putina miscare.

Rolele, bicicletele, skateboard-ul, mingea sau paletele de tenis sunt unele produse care nu ar trebui sa lipseasca din ansamblul de accesorii de joaca de care dispune prichindelul tau.

Copilul mic poate fi fascinat de trenuletele cu tobogan, de leagane sau triciclete, care-l ajuta sa petreaca mai mult timp in aer liber si sa profite de beneficiile activitatii fizice pe care aceste jucarii de exterior le incurajeaza in dezvoltarea si cresterea lui.

Jucariile interactive poate ca nu promoveaza atat mult miscarea fizica, insa au un rol esential in dezvoltarea perspicacitatii si indemanarii celui mic.

Seturile de constructie, de mesterit pentru baietei sau de frumusete pentru fetite sunt cateva tipuri de jucarii care pot distrage atentia copilului de la TV sau calculator.

Toate aceste jucarii esentiale pentru dezvoltarea fizica si chiar intelectuala a copilului se gasesc din abundenta pe site-urile specializate cu astfel de produse, printre care si jucarii.com.

Incurajeaza copilul sa foloseasca mai mult jucariile pentru a se relaxa si binedispune si limiteaza-i accesul la televizor si calculator inca de mic.

Stabilirea unui program zilnic concret in privinta folosirii acestor gadgeturi previne dependenta. In plus, ajuta prichindelul sa creasca frumos si armonios in preajma jucariilor, care devin astfel cele mai frumoase si "sanatoase" amintiri ale copilariei.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#jucarii copii, #dependenta televizor copii, #dependenta calculator copii, #sedentarism copii, #miscare fizica copii , #jocuri copii