Jocurile educative mahjong

Marti, 14 Iulie 2015, ora 17:12
11208 citiri
Jocurile educative mahjong
Foto: kaboompics.com

Intre multitudinea de jocuri online, cele de tip mahjong ajuta la relaxare, evadarea din rutina zilnica, avand un important rol in dezvoltarea intelectului. Unii cercetatori sustin faptul ca mahjong ar fi putut fi inspirat de jocul de domino si de alte jocuri de carti vechi care existau in China si a aparut acum 2500 de ani.

Acest joc este originar din China si este diferit de alte jocuri online. El nu a fost cunoscut in lumea occidentala decat foarte recent; in China, acesta era foarte popular: jucatorii se adunau intr-o zona publica unde se grupau in echipe si fiecarui jucator ii era repartizat un anumit numar de tablite de piatra sau fildes care aveau inscriptionate pe ele diferite simboluri.

Cu ajutorul acestora, fiecare echipa incerca sa faca cea mai buna combinatie posibila astfel incat jucatorul sa poata castiga. Jocul traditional era alcatuit din 144 de piese si, pe fiecare imagine de pe pietre era inscriptionat un anumit punctaj. Traducerea denumirii "mahjong" inseamna "vrabiute ciripitoare".

Se presupune ca jocul a fost denumit dupa sunetul pe care il fac pietrele atunci cand acestea sunt distribuite pe tabla de joc. El este jucat astazi in diferite moduri in toata lumea, in occident fiind disponibila doar varianta online si nu in forma lui originara - care sa poata fi jucata alaturi de familie sau prieteni.

Despre acest joc s-au publicat numeroase carti in care sunt descrise reguli si strategii utile pentru incepatori. Exista extrem de multe jocuri mahjong foarte interesante care pot fi jucate de oricine pentru a-si dovedi maiestria, castigand intr-un timp cat mai scurt cele mai multe puncte.

Acest joc este o optiune si pentru cei mici, deoarece ajuta la dezvoltarea unei gandiri logice si, in plus, nu se numara printre jocurile violente, reprezentand o alegere sigura pentru parinti. Poate fi gasit sub diferite forme iar placutele pot avea inscriptionate pe ele si alte simboluri care se vor combina in asa fel incat, la final, sa poata fi eliminate.

Mahjong este un joc de competitie practicat in tarile asiatice de catre toate nivelele sociale dar si in alte tari din lume, este un joc de societate care poate delecta pe oricine, oriunde si oricand, insa si noi ne putem bucura de frumusetea lui in lumea virtuala, pe internet, unde il putem juca cu aceeasi placere.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#jocuri online mahjong, #jocuri educative online , #jocuri online