Vezi cum se joaca porcii la iPad: Pig Chase (Video)

Sambata, 24 Decembrie 2011, ora 11:30
1918 citiri
Vezi cum se joaca porcii la iPad: Pig Chase (Video)

O echipa de cercetatori olandezi si designeri din domeniul efectelor video au produs un joc pe calculator la care pot participa si oameni si ... porci. Jocul a fost denumit "Pig Chase".

Conceptul de baza a fost dezvoltat de Universitatea din Wageningen impreuna cu Centrul de Cercetare pentru bunastarea animalelor (WUR) si Scoala de Arte din Utrecht (HKU) si a pornit de la faptul ca porcii pot avea o interactiune cu un iPad controlat de un jucator uman, printr-un ecran senzitiv si plin de efecte luminoase.

Este deja cunoscut faptul ca porcii sunt capabili de a comanda un joc pe calculator simplu. Elementul nou este acela de a avea impreuna la joc porci si oameni, scrie HKU.

Bracke Marc, cercetator si om de stiinta in domeniul bunastarii animalelor (WUR), a condus experimentul pe parcursul ultimului an incercand sa afle daca acest joc ar putea indeplini dorinta animalelor de "a se juca" - si pentru a vedea daca diferite tipuri de relatii cu oamenii ar putea fi, eventual stabilite.

Crescatorii de porci au fost deasemenea implicati indeaproape in procesul de proiectare. Ei au ajutat la crearea jocului, oferind cateva sugestii si elemente de joc in timpul fazei de testare, bazanduse pe experienta lor practica si pe comportamentul observat prin interactiunea porcilor cu obiectele ocupationale folosite in mod traditional.

Fermierilor le-a placut intr-adevar ideea proiectarii de imagini video pe perete. In plus, designerii au aflat ca porcii sunt interesati si de efecte de lumina, si faptul ca porcii interactioneaza foarte bine cu botul lor. Folosind aceste observatii, producatorii jocului facut un video set-up.

Scopul jocului din punct de vedere uman este acela de a artage porcii sa interactioneze si sa mute diverse imagini cu botul. Porcii daca reusesc sa mute corespunzator primesc un feedback luminos drept raspuns pozitiv la actiunea lor.

Olanda este una dintre tarile cu cea mai mare preocupare referitor la conditiile de bunastare a cresterii animalelor. Uniunea Europeana deasemenea incurajeaza in principal eliminarea relelor tratamente si incurajeaza inbunatatirea conditiilor oferite de fermieri animalelor.

In domeniul cresterii porcilor este binecunoscut faptul ca acestia se plictisesc destul de repede si in cazul unui grup mai mare, joaca se transforma adesea in lupte violente intre animale. Fenomenul cel mai raspandit si care semnalizeaza starea de nervozitate este mancatul cozilor si chiar al urechilor. De aceea, una din conditiile de baza ale bunastarii cresterilor porcilor, mai ales in fermele industriale este acela de asigurare a materialelor ocupationale.

Fermierii sunt de asemenea interesati de acest aspect, deoarece o atmosfera nervoasa in efective diminueaza puternic randamentul si sporul zilnic in procesul de crestere. De asemenea, este demnostrat faptul ca se inregistreaza si un efect negativ asupra calitatii si gustului carnii, in cazul stresarii animalelor.

Cel mai cunoscut efect al acestor descoperiri stiintifice este impunerea procedeului de asomare a animalelor in locul traditionalului injunghiat al porcului. Asa se explica si de ce in comunitatile traditionale sunt foatre bine cunoscuti si apreciati cei care cunosc "tainele" injungierii pentru o carne gustoasa.

Playing with Pigs: Pig Chase from Utrecht School of the Arts on Vimeo.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că trimiterea sa în judecată de către procurorii DIICOT în dosarul "Veranda" nu este "o surpriză foarte mare",...
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
#joc online porci, #joc Pig Chase , #jocuri online