Cum sa eviti accidentarile grave, cand te plimbi pe trotineta sau skateboard

Advertorial
Marti, 27 Septembrie 2016, ora 15:24
15851 citiri
Cum sa eviti accidentarile grave, cand te plimbi pe trotineta sau skateboard

Trotinetele si skateboardurile au devenit astazi mijloace de locomotie extrem de comode si de accesibile oricui, indiferent de varsta sau de statut social. Ideal este insa ca acestea sa fie utilizate cat mai responsabil, iar asta presupune un echipament special de protectie in caz de accident.

Atat trotineta, cat si skateboardul sunt accesorii ideale pentru o persoana activa, care vrea sa faca miscare. In plus, in traficul aglomerat din marile orase te strecori mult mai usor cu ajutorul unui astfel de mijloc. Daca nu ai distante foarte mari de parcurs, acestea se vor dovedi foarte utile pentru deplasarea rapida dintr-un loc intr-altul.

O trotineta electrica este, spre exemplu, echivalentul unui scooter, diferenta este ca e mult mai usoara, poate fi depozitata acasa, dupa un dulap, sau la serviciu, sub birou, si nici nu ai nevoie de permis de conducere pentru ea.

AirMotion propune si cateva modele de skateboarduri electrice extrem de elegante, care pot atinge o viteza de pana la 20 de kilometri pe ora. Sunt practice si foarte moderne.

Pentru oricare dintre acestea este necesar si un echipament de protectie, care sa te asigure impotriva oricarui tip de accidente. In acest caz este vorba in principal de genunchiere, cotiere si casti de protectie.

Cotierele si genuncherele sunt de mare pret, chiar daca lovirea unor articulatii nu pare un lucru atat de grav. Insa daca te gandesti ca in cazul unor accidente mai serioase lucrurile nu se mai rezolva cu un banal ghips, putand fi necesara chiar interventia chirurgicala sau chiar o proteza, atunci vei intelege importanta acestor accesorii.

In plus, genunchierele si cotierele sunt esentiale in momentele in care trick-urile nu ies chiar asa cum ar trebui, dar si atunci cand, din motive independente de tine - trebuie sa ocolesti un obstacol sau iti iese in cale o groapa in asfalt - te dezechilibrezi si cazi.

Genunchierele si cotierele de ultima generatie sunt mai usoare ca niciodata oferind protectia si flexibilitatea atat de necesare rider-ului. Este si motivul pentru care nu trebuie sa iti incomodeze miscarile.

Extrem de importanta este si casca de protectie. Loviturile la cap sunt, desigur, cele mai periculoase si pot duce la afectarea definitiva a unor zone cerebrale importante, fapt ce poate provoca invaliditate pe viata, si chiar pierderea vietii.

Pentru a evita astfel de situatii, o casca e absolut necesara in echipamentul de protectie in cazul in care folosesti o trotineta sau un skateboard. AirMotion propune modele de casti cu linere eps pentru absorbtia socurilor.

In plus, acestea sunt dotate si cu o carcasa exterioara din plastic abs deosebit de usoara. Multiplele guri de ventilatie permit o buna circulatie a aerului pentru o aerisire optima.

Castile cu camera video si inregistrare duc distractia la un alt nivel. Poti fotografia sau capta imagini video, fara sa iti risti siguranta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#echipament protecte skateboard, #echipament protectie trotineta , #jocuri sport