Vizita de 25 de ore a lui Joe Biden in Romania, in imagini (Galerie foto)

Miercuri, 21 Mai 2014, ora 19:08
9776 citiri
Vizita de 25 de ore a lui Joe Biden in Romania, in imagini (Galerie foto)
Foto: Facebook/ U.S. Embassy Romania

Vicepresedintele american Joe Biden a petrecut 25 de ore in Romania, perioada in care a sustinut discursuri comune si cu presedintele Traian Basescu, si cu premierul Victor Ponta, avand insa timp sa iasa si la o plimbare in Centrul Vechi.

Avionul care i-a adus in Romania pe Joe Biden si pe sotia sa, Jill Biden, a aterizat marti, in jurul orei 15.00.

Joe Biden, la Bucuresti: E o obligatie sacra sa fim alaturi de voi si de NATO. Bazati-va pe noi

La scurt timp dupa ce a ajuns la Bucuresti, vicepresedintele SUA a sustinut un scurt discurs in fata militarilor romani, la Baza Aeriana 90, dupa introducerea facuta de ministrul roman al Apararii, Mircea Dusa.

Joe Biden a laudat trupele romanesti si a spus ca este "o cinste" sa vada militarii americani lucrand impreuna cu cei romani in Carpati. De asemenea, a afirmat ca Romania se poate baza pe NATO.

Apoi, Joe Biden si sotia sa au mers la Ambasada SUA de la Bucuresti, unde au primit zeci de copii care au venit sa ii salute.

Ziua de marti a continuat pentru cei doi cu o plimbare in Centrul Vechi al Capitalei, unde au mancat la un restaurant cu specific italienesc, s-au plimbat relaxat pe strazile din centrul istoric al Bucurestiului, iar Joe Biden a dat mana si a vorbit cu oamenii. In plus, cei doi au mancat inghetata pe strazile centrului istoric.

Joe Biden, plimbare cu sotia prin Centrul Vechi

Miercuri, vicepresedintele american a fost primit de presedintele Traian Basescu la Palatul Cotroceni, in jurul orei 9.30.

Cei doi s-au imbratisat si au avut multe momente in care au aratat ca se simt foarte bine, zambind si chiar razand.

De asemenea, Joe Biden a sustinut o alocutiune la Palatul Cotroceni, in care a vorbit despre lupta impotriva coruptiei si nevoia de presa independenta si societate civila puternica. In plus, a felicitat DNA, ANI, ICCJ pentru rezultatele obtinute in activitatea lor si a precizat ca Guvernul a facut progrese in lupta improtriva coruptiei.

Joe Biden prezinta concluziile vizitei la Bucuresti: Coruptia este un cancer. Magistrati, fiti curajosi!

Tot miercuri, vicepremierul american a sustinut o declaratie comuna de presa si cu prim-ministrul Victor Ponta, la Palatul Victoria, el intalnindu-se acolo si cu fostul tenismen roman si numar 1 ATP Ilie Nastase, imbracat in uniforma de ofiter.

Biden, declaratie comuna cu Ponta: Romania poate sa devina punctul cheie care leaga pietele de energie

Ilie Nastase, care candideaza pentru un loc de senator in colegiul 8 din Sectorul 4, i-a daruit un cadou oficialului american.

Joe Biden, in Romania: Cele mai importante momente si declaratii

In acest timp, sotia vicepresedintelui american, Jill Biden, si sotia presedintelui Traian Basescu, Maria Basescu, au vizitat Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti" din Capitala, unde au sosit la putin timp dupa ora 11.00.

Cele doua au fost intampinate cu paine si sare, de oameni imbracati in costum popular. Apoi, sotia vicepresedintelui SUA a facut un mic tur al Muzeului Satului.

Dupa vizita la Muzeul Satului, Jill Biden a mers la Fundatia Romano-Americana, cu reprezentantii unor organizatii nonguvernamentale implicate in combaterea traficului de persoane.

Jill Biden si Maria Basescu, intampinate cu paine si sare la Muzeul Satului

Avionul vicepresedintelui Statelor Unite ale Americii a decolat din Bucuresti miercuri dupa-amiaza, in jurul orei 16.00, cu destinatia Cipru, unde Joe Biden va efectua de asemenea o vizita.

F.N.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Joe Biden vizita Romania, #poze Biden vizita Romania, #Joe Biden discurs Basescu, #Joe Biden discurs Ponta , #Romania