Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ponta, despre Biden: Nu a fost niciun fel de repros legat de coruptie, nici in public, nici in particular

Miercuri, 21 Mai 2014, ora 14:42
3627 citiri
Ponta, despre Biden: Nu a fost niciun fel de repros legat de coruptie, nici in public, nici in particular
Foto: Facebook Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a dezvaluit ca in intalnirea cu vicepresedintele SUA Joe Biden nu i s-a reprosat nimic legat de coruptia din Romania.

"Nu a fost niciun fel de repros, nici in public, nici in particular", a declarat premierul Victor Ponta la Antena 3, intrebat fiind ce s-a discutat despre subiectul coruptiei in timpul intalnirii pe care a avut-o cu vicepresedintele SUA, Joe Biden.

Victor Ponta s-a declarat satisfacut de mesajele transmise de vicepresedintele american. "Presedintele Basescu e probabil racit, bolnav, si nu a zis nimic, mesajele vicepresedintelui Biden sunt cele pe care le asteptam. America a redescoperit cat de importanta este aceasta regiune", a spus Ponta.

Biden la Cotroceni: Coruptia e tiranie, lupta impotriva ei e patriotism (Video)

Joe Biden: Niciun roman, ca si niciun american nu se gaseste deasupra legii

Premierul a tinut sa arate si diferenta dintre vizibilitatea si credibilitatea internationala intre persoana sa si cea a presedintelui Traian Basescu.

"Intre ce declara Traian Basescu la emisiunea lui Turcescu si ce declar eu la CNN unde se uita 200 de milioane de oameni, e o diferenta de greutate si de importanta".

Vicepresedintele Joe Biden a avut dese referiri in cursul vizitei sale la Bucuresti la subiectul coruptiei, precum si la protejarea statului de drept.

"Eu si presedintele SUA si poporul american apreciem eforturile dumneavoastra personale de a consolida si proteja statul de drept si e foarte important pentru economie, democratie si libertate, si mai presus de tot pentru vietile cetatenilor care au dreptul sa stie ca vocile lor sunt auzite de Guvern, firmele lor pot sa concureze fara a da mita, disputele vor fi adjudecate transparent in instanta si niciun roman, ca de altfel niciun american, nu se gaseste deasupra legii", a spus Joe Biden la Cotroceni.

"Siguranta nationala este subminata atunci cand coruptia submineaza societatea. E o alta forma de tiranie, lupta impotrva coruptiei este nu numai o chestiune de guvernare, este patriotism", a mai adaugat Joe Biden.

Si dupa intalnirea cu Victor Ponta, in declaratia comuna cu premierul roman, Biden a vorbit despre statul de drept.

"Romania trebuie sa intareasca statul de drept daca vrea numar mai mare de locuri de munca si prosperitate. E o chestiune de securitate nationala si un aspect al competitivitatii economice. Trebuie respectate aceleasi reguli, daca piata e previzibila se pot dezvolta afacerile", a spus Biden la Palatul Victoria.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Ponta Biden coruptie repros, #Ponta Biden reprosuri coruptie, #Ponta Biden discutii coruptie , #vicepresedinte SUA