Alegeri SUA 2008 Pe piata pariurilor online, Obama conduce detasat

Marti, 04 Noiembrie 2008, ora 09:49
1662 citiri
Alegeri SUA 2008 Pe piata pariurilor online, Obama conduce detasat

Pe piata internatonala a pariurilor online, democratul Barack Obama este cotat cu sanse mult mai mari decat contracandidatul sau, republicanul John McCain.

Astfel, in timp ce primele birouri de vot s-au deschis deja, site-ul irlandez Intrade, una dintre cele mai mari firme de pariuri online din lume, ii dadea lui Obama sanse de 91,2% si doar 9,4% pentru adversarul sau, informeaza AFP.

Cota prevazuta de Intrade inseamna ca un parior care a mizat pe succesul lui Obama ar primi cel putin 9 centi la dolar, fata de 90,6 centi pentru cei care au pariat pentru McCain.

Un alt site, Iowa Electronic Markets, preconizeaza 91,5% sanse pentru Obama si 8,6% pentru McCain.

Bookmaker-ii sunt convinsi ca previziunile lor sunt mai bune decat sondajele. In 2004, Bush a castigat toate statele in care pariorii de la Intrade preconizasera succesul sau.

La legislativele din 2006, bookmaker-ii au pariat cu succes ca republicanii vor pierde majoritatea in Senat, in conditiile in care niciun politolog nu se aventurase sa spuna asa ceva.

"Cand cineva pariaza, scoate bani din portofel. Acest lucru nu se bazeaza doar pe emotie, este o investitie financiara. Este mai bine decat sa iesi pe strada si sa pui intrebari", spune Ken Robertson de Paddy Power,

Piata Iowa Electronic Markets, gestionata de Universitatea Iowa in cadrul unui proiect de cercetare, a calculat ca, in 20 de ani, in 74% dintre pronosticurile sale s-a descurcat mai bine decat sondajele.

"Diferenta este ca un sondaj intreaba 'cu cine veti vota', in timp ce noi intrebam 'cine va castiga, in opinia dumneavoastra' ", subliniaza Snee, care spune ca a paria 500 de dolari (suma maxima autorizata de Iowa Electronic) iti permite sa judeci cu creierul, nu cu sufletul.

In urma cu trei saptamani, Paddy Power s-a declarat dispus sa opreasca pariurile si sa dea imediat cistigurile celor care au pariat pe Obama, adica un milion de euro in total. Insa pariurile s-au reluat si recent un jucator a pariat 100.000 de lire pe victoria lui Obama, in pofida unui castig probabil de doar 11.000 de lire.

Totusi pariorii continua sa creada in sansa lui McCain. Ted Sevransky este convins ca multe dintre persoanelor care spun ca il sustin pe Obama vor vota cu McCain, pentru a nu-i oferi victoria unui candidat de culoare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
În sectorul Avdiivka, în doar patru zile, rușii au înaintat un km până la Oceretine și au pătruns în sat, punând stăpânire pe împrejurimile sudice. Constatând acest fapt, jurnalistul...
Salvare miraculoasă pe autostradă: Un american a fost scos din mașina sa cuprinsă de flăcări VIDEO
Salvare miraculoasă pe autostradă: Un american a fost scos din mașina sa cuprinsă de flăcări VIDEO
Un bărbat de 70 de ani din SUA a intrat în coliziune cu un stâlp de iluminat pe o autostradă din Minnesota. Imediat după impact, bărbatul s-a trezit că nu mai poate ieși din mașina...
#alegeri, #SUA, #Barack Obama, #John McCain, #pariuri , #Barack Obama