McCain, tras in jos de gafele colaboratorilor sai

Sambata, 19 Iulie 2008, ora 16:00
1447 citiri
McCain, tras in jos de gafele colaboratorilor sai

Un apropiat al candidatului republican la Casa Alba John McCain a afirmat, vineri, ca musulmanii vor sa-i ucida pe americani, o declaratie stanjenitoare pentru echipa de campanie a senatorului de Arizona, care tocmai si-a pierdut consilierul economic tot din cauza unor declaratii neglijente.

"Musulmanii au spus ca daca noi nu ingenunchiem, ne vor ucide. N-am intentia de a ingenunchia si nu incurajez pe nimeni sa o faca, iar John (McCain - n.r.) nu incurajeaza pe nimeni sa cada in genunchi", a declarat colonelul in rezerva Bud Day intr-o teleconferinta de presa organizata de Partidul Republican din Florida, relateaza AFP.

Un purtator de cuvant al campaniei lui McCain, Michael Goldfarb, a explicat dupa teleconferinta ca amenintarea vine dinspre "extremistii radicali islamisti" si nu din partea musulmanilor in ansamblu.

Bud Day a fost tovarasul de captivitate al lui John McCainin timpul razboiului din Vietnam. In 2004, el a fost unul dintre fondatorii grupului Swift Boat Veterans for Truth, care au reusit sa-l discrediteze pe candidatul democrat John Kerry insinuand - pe nedrept - ca a mintit in legatura cu serviciul sau militar in Vietnam.

Pe de alta parte, un consilier economic al candidatului republican la Casa Alba a anuntat vineri ca demisioneaza din postul de copresedinte al echipei de campanie a lui John McCain, la o saptamana dupa ce a spus ca americanii sunt niste "plangaciosi".

"Imi este clar ca democratii vor sa ma atace pe mine decat sa dezbata cu senatorul McCain subiecte economice importante carora trebuie sa le faca fata tara", a spus fostul senator de Texas Phil Gramm, unul dintre principalii consilieri economici ai candidatului republican.

"Pentru a pune capat acestei stari de fapt si pentru a reveni la adevarata dezbatere, renunt, prin prezenta, la functiile mele de copresedinte al echipei de campanie a lui McCacin si ma alatur numarului din ce in ce mai mare de sustinatori de baza", a declarat Gramm intr-un comunicat.

Intr-un interviu pentru Washington Times publicat saptamana trecuta, Phil Gramm afirmase ca Statele Unite sa bucura inca de o economie dominanta, in pofida temerilor legate de recesiune, si ca aceasta din urma este o "recesiune mintala", iar Statele Unite sunt "o tara de plangaciosi".

John McCain a dezavuat rapid declaratiile consilierului sau, dar adversarul sau la Casa Alba, Barack Obama, s-a grabit sa profite, atacand afirmatiile lui Gramm.

La anuntul demisiei lui Gram, tabara lui Obama a subliniat vineri ca "problema care se pune pentru John McCain este nu daca Phil Gramm va continua sau nu sa fie sef al campaniei sale, ci daca va continua sa urmeze planul economic pus la punct de Gramm, plan care reprezinta o continuare a politicii (...) ultimilor opt ani", dupa cum a declarat Hari Sevugan, purtator de cuvant al lui Obama.

Pe de alta parte, nici McCain insusi nu a fost scutit de momente in care a facut declaratii mai putin inspirate. Astfel, chiar vineri, in cursul unei reuniuni pentru strangerea de fonduri, McCain ar fi dezvaluit, contrar cutumelor, informatii ce i-ar putea pune in pericol securitatea adversarului sau.

McCain ar fi spus, potrivit presei americane citate de AFP, ca rivalul sau democrat va merge in Irak "azi (vineri - n.r.) sau maine (sambata - n.r.) impreuna cu alti senatori". Vizitele responsabililor americani in Irak nu sunt insa niciodata anuntate dinaninte din motive de securitate. Robert Gibbs, purtator de cuvant al candidatului democrat, a spus ca nu are a face comentarii in legatura cu afirmatiile lui McCain.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
#John Mc Cain, #gafe, #scor, #Barack Obama , #Barack Obama
Comentarii
S
spaima vaqarilor
rank 1
doar o sleahta de nemernici obisnuiti cu minciunile si manipularea plebeilor...