Un colonel sovietic afirma ca el i-a doborat avionul lui McCain in 1967

Marti, 18 Noiembrie 2008, ora 12:17
1480 citiri
Un colonel sovietic afirma ca el i-a doborat avionul lui McCain in 1967
Foto: Ziua

Fostul ofiter sovietic Iuri Trusecikin, care a participat la razboiul din Vietnam, a afirmat intr-un interviu ca el este cel care a doborat, in 1967, avionul in care se afla John McCain.

El s-a declarat multumit de infrangerea lui McCain din 4 noiembrie din SUA. Sustine ca in cazul in care alegerile ar fi fost castigate de John McCain, relatiile ruso-americane ar fi avut de suferit, informeaza cotidianul ZiuaZiua.

"Este bine ca nu a castigat. Chiar si in lagar, John McCain spunea ca ii uraste pe rusi, pentru ca stia ca o racheta sovietica i-a doborat avionul", a afirmat fostul ofiter sovietic Trusecikin, adaugand ca il uraste si acum pe senatorul republican de Arizona.

Trusecikin, astazi in varsta de 70 de ani, si-a efectuat serviciul intr-o unitate de rachete care trebuia sa apere de bombardamentele americane un pod strategic de langa Hanoi.

Iuri Trusecikin isi aminteste bine ziua cand a doborat avionul lui McCain. In timp ce schimba pozitia lansatorului de rachete impreuna cu alti militari, sirenele au inceput sa urle si a putut vedea doua avioane Phantom F-4 care se apropiau de pozitia lor.

Au tras doua din cele sase rachete de care dispuneau. Prima racheta, trasa de soldati vietnamezi a ratat tinta, explodand undeva in jungla. In schimb, racheta trasa de el, sustine Trusecikin, n-a dat gres. Pilotul din avionul doborat s-a catapultat, cazand intr-un lac, unde a si fost capturat de soldatii vietnamezi. Acesta era John McCain.

Trusecikin spune ca soarta a fost blanda cu viitorul senator de Arizona, intrucat, de obicei, pilotii americani erau ucisi cu sapaligile de vietnamezi. El insa a fost "cazat" intr-o inchisoare pe care vietnamezii o numeau in batjocura Hanoi Hilton, unde conditiile erau cumplite.

Fostul ofiter sovietic, Iuri Trusecikin, mai afirma ca atunci ar fi confiscat documentele de identitate ale lui McCain, pe care le-a adus in URSS, dar ulterior le-a pierdut.

Cu putin timp inaintea incheierii campaniei electorale din SUA, arhiva nationala franceza a dat publicitatii o inregistrare video din timpul razboiului din Vietnam, in care candidatul republican, imobilizat la pat, transmite un mesaj sotiei sale, dupa ce avionul pe care il pilota a fost doborat in 1967 de, spune el, fortele vietnameze.

In interviul pe care i l-a luat reporterul francez Francois Chalais, McCain spune ca a fost tratat bine de soldatii vietnamezi, poate pentru ca era fiu de amiral si considerat o captura pretioasa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Fost ofiter sovietic, #Dezvaluiri despre McCain, #Razboiul din Vietnam , #stiri John McCain