Fostul sef al CE, Barroso, are un nou job: Sa salveze Goldman Sachs de efectele Brexit

Sambata, 09 Iulie 2016, ora 12:33
2516 citiri
Fostul sef al CE, Barroso, are un nou job: Sa salveze Goldman Sachs de efectele Brexit
Foto: Twitter/@JMDBarroso

Banca americana de investitii Goldman Sachs a anuntat ca l-a angajat pe fostul presedinte al Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, intr-o functie de consilier si presedinte neexecutiv al diviziei pentru afaceri internationale, care are sediul la Londra.

Una dintre principalele atributii ale fostului sef CE va fi oferirea de consultanta legata de provocarile mediului economic, relateaza Reuters.

Barroso a fost presedinte al Comisiei Europene, executivul Uniunii Europene, intre 2004 si 2014. Anterior, el a fost prim-ministru al Portugaliei intre 2002 si 2004.

Goldman Sachs, ca si alte mari banci americane de investitii, e considerata vulnerabila la Brexit, pentru ca depinde de "pasaportul" european care-i permite sa ofere servicii financiare in intreaga Uniune Europeana operand doar din Marea Britanie.

Bancile americane aflate in aceasta situatie au avertizat deja ca, in cazul in care fililalele britanice pierd "pasaportul" european, vor fi nevoite sa-si mute unii angajati si activitati in interiorul UE dupa iesirea Marii Britanii din blocul comunitar.

Goldman Sachs International, divizia pentru afaceri internationale care va fi prezidata de Barroso, are sediul chiar la Londra si dispune de circa 6.000 de angajati, din care mai putin de 1.000 lucreaza in afara Marii Britanii.

Barroso este considerat ca avand un rol important in salvarea Uniunii Europene in perioada crizei datoriilor din perioada 2009-2013, prin crearea unui fond de salvare financiara, introducerea unor reguli bugetare mai stricte si inasprirea reglementarilor financiare.

Fostul sef al Comisiei Europene a fost unul dintre semnatarii Tratatului de la Lisabona, care a reformat institutiile complexe ale blocului comunitar dupa ce alegatorii din Franta si Olanda au respins, prin referendum, constitutia europeana.

Potrivit Goldman Sachs, Barroso va acorda consultanta clientilor bancii in legatura cu "mediul economic si de piata nesigur si plin de provocari".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#Barroso Golman Sachs , #Comisia Europeana