Remaniere surpriza la Comisia Europeana

Vineri, 05 Decembrie 2008, ora 07:49
1482 citiri
Remaniere surpriza la Comisia Europeana

Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso, si-a luat prin surprindere multi dintre colegii de cabinet anuntand, in cadrul sedintei Colegiului Comisarilor de saptamana aceasta, o remaniere in randul inaltilor functionari.

Numai inainte de sedinta de miercuri, Barroso si comisarul responsabil de chestiunile administrative, Siim Kallas, au prezentat o lista cu noile schimbari acelor comisari ale caror departamente au fost afectate de remaniere, insa nu si celorlalti.

Mai multi comisari, printre care Margot Wallstrom (comunicare), Cathrine Ashton (comert), Jacques Barrot (justitie), s-au plans de un astfel de tratament din partea presedintelui Comisiei, spunand ca nu este in spiritul comunicarii deschise din cadrul Colegiului Comisarilor.

Aceste schimbari sunt cele mai importante din noiembrie 2006 si vizeaza unele dintre cele mai ravnite pozitii din ierarhia Comisiei, printre care seful serviciului juridic sau directorii generali pentru concurenta si mediu. In total, cinci directori generali, sapte directori generali adjuncti si doi sefi de delegatii au fost mutati in alte pozitii. De asemenea, Barroso a anuntat crearea unui nou Directorat General pentru energie (pana in prezent energia era la un loc cu transporturile).

Principiul rotatiei inaltilor functionari la fiecare cinci ani (cu posibilitatea de a ramane in aceeasi functie cel mult sapte ani) a fost introdus in timpul Comisiei Romano Prodi.

Miscarile dispuse de Barroso nu schimba cu mai nimic dezechilibrul raportului dintre femei si barbati. Inainte de remaniere, doar trei din cei 31 de directori generali din Comisie erau femei.

Cu numirea lui Claire Durand la conducerea serviciului juridic, numarul directorilor generali femei ajunge la patru, insa din iulie ea va iesi la pensie, deci vor ramane din nou doar trei femei.

TikTok închide programul prin care îi plătea pe utilizatori. Prezintă "riscuri grave la adresa sănătăţii mentale"
TikTok închide programul prin care îi plătea pe utilizatori. Prezintă "riscuri grave la adresa sănătăţii mentale"
TikTok suspendă programul de recompense al TikTok Lite, din cauza preocupărilor UE TikTok va suspenda în mod voluntar programul de recompensă al noii aplicaţii TikTok Lite, în timp ce...
Comisia Europeană nu este acord cu TikTok Lite, noua scorneală a gigantului tech. Temeri că minorii ar putea avea acces la conținut periculos
Comisia Europeană nu este acord cu TikTok Lite, noua scorneală a gigantului tech. Temeri că minorii ar putea avea acces la conținut periculos
Comisia Europeană a anunțat recent că va investiga programul TikTok Lite, suspectând că acesta poate avea un impact negativ asupra sănătății mintale a utilizatorilor. Programul, care...
#Comisia Europeana, #restructurari, #Bruxelles , #stiri Jose Manuel Barroso
Comentarii
C
complot
rank 1
Imi place cat de "democratice" sunt procedurile Comisiei Europene...cineva