UE nu va interveni in problema minoritatii macedonene din Grecia

Sambata, 26 Iulie 2008, ora 11:55
1013 citiri
UE nu va interveni in problema minoritatii macedonene din Grecia

Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso (foto), a declarat ca nu are competenta sa intervina in legatura cu minoritatea macedoneana din Grecia, a carei existenta este negata de Atena, relateaza AFP.

"Comisia Europeana tine foarte mult la respectarea drepturilor omului si a libertatilor, insa UE nu are competenta de a se ocupa de chestiuni precum identitatea si drepturile minoritatilor, nationalitatea lor si restituirea proprietatilor lor in statele membre", a declarat Barroso in replica la o scrisoare a premierului Macedoniei Nikola Gruevski.

"Aceste lucruri tin de statul membru in cauza, prin prisma traditiilor constitutionale si a obligatiilor internationale", a declarat Barroso referitor la "chestiunile importante" ridicate in scrisoarea trimisa recent de Gruevski. "Sper ca aceasta clarificare va fi utila", a adaugat presedintele CE.

Pledand pentru dialog intre Grecia si Fosta republica iugoslava a Macedoniei, Barroso subliniaza ca "a avea bune relatii cu statele vecine ramane un lucru esential pentru progresul tarii pe calea aderarii UE".

Grecia blocheaza din 1991 recunoasterea internationala a Macedoniei, sub acest nume, spunand ca acesta face parte din patrimoniul istoric national. Macedonia a fost admisa in ONU in 1993 sub numele provizoriu de "Fosta republica iugoslava a Macedoniei".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Atenționare de călătorie pentru Grecia. Transportul public, afectat de grevă. Se anunță perturbări majore
Atenționare de călătorie pentru Grecia. Transportul public, afectat de grevă. Se anunță perturbări majore
Atenţionare de călătorie pentru Grecia emisă de Ministerul Afacerilor Externe (MAE), care anunță că miercuri, 16 aprilie, vor avea loc greve în sectorul transportului public. Conform...
Cine e ”Marea Preoteasă”, actrița care a aprins flacăra olimpică. Traseul către Paris
VIDEO
Cine e ”Marea Preoteasă”, actrița care a aprins flacăra olimpică. Traseul către Paris VIDEO
Flacăra Olimpică a fost aprinsă, marţi, la Archaia Olympia, sanctuarul în care au avut loc Jocurile Olimpice Antice. În faţa Templului Herei, s-a ridicat un nou pod între Jocurile Antice...
#Jose Manuel Barroso, #Grecia, #Macedonia, #minoritati , #stiri Jose Manuel Barroso