Cel mai bun prieten al lui Guardiola dezvaluie secrete din vestiarul Barcelonei

Vineri, 01 Iunie 2012, ora 10:27
3591 citiri
Cel mai bun prieten al lui Guardiola dezvaluie secrete din vestiarul Barcelonei

Manel Estiarte, fostul director de relatii externe al Barcelonei si cel mai bun prieten al antrenorului Josep Guardiola, a povestit cateva episoade din vestiarul gruparii "blau-grana".

Intr-un interviu acordat publicatiei El Periodico, Estiarte a dezvaluit cateva detalii mai putin stiute din vestiarul echipei catalane.

"Uite, o sa va povestesc ceva, cu riscul ca Pep sa nu-mi mai vorbeasca doua saptamani. Oricum, acum suntem iarasi doar prieteni, nu mai este seful meu, asa ca voi povesti. Cand si-a reinnoit ultima data contractul, voia sa dea o parte din ce castiga mai multor oameni cu care a colaborat. Am refuzat. Aveam un salariu, niste bonusuri si ne simteam recompensati.

Lista era mare. Nu era vorba doar de cei din staff, ci si de alti angajati si oameni care se ocupau de Barca B. Stiti ce a facut? A impartit toata suma pe care o primise de la Banc de Sabadell, pentru ca acceptase sa fie imaginea acestei banci. Ca apoi sa apara un arbitru si sa zica 'banii vorbesc', imputindu-i faptul ca a acceptat contractul asta de publicitate.

Una dintre frazele care mi-a ramas in minte e sfatul dat oamenilor din stafful lui, dar si jucatorilor: 'Ajutati-i pentru ca asa va ajutati pe voi insiva!' Asta e Pep, dar unii au vrut sa-l denigreze. Au zis ca e egoist, arogant... Cum sa spui asa ceva cind omul asta nu stie ce sa mai faca sa-i ajute pe cei din jurul sau?", a declarat Estiarte pentru sursa citata.

Fostul mare jucator de polo a continuat prezentand unul dintre discursurile prin care Guardiola si-a motivat jucatorii.

"Sunt secrete pe care nu le voi dezvalui niciodata. Dar voi povesti inca un moment important, unul dintre cele mai importante pentru vestiar. Poate Pep se va supara. Imi aduc aminte de o discutie, intr-un moment in care nu ne mergea foarte bine, eram foarte obositi, toata lumea din exterior vorbea despre arbitraje, iar Pep ne-a chemat pe toti si ne-a zis: 'Domnilor, va dati seama atunci cand sunteti obositi si vi se pare ca viata e grea, ca un coleg de-ai vostri a jucat 13 meciuri cu un monstru care il macina pe dinauntru? Da, stiu, suntem obositi, avem scuze, dar avem anumite prioritati: suntem sanatosi si Abi ne-a dat tuturor un exemplu'.

As putea povesti zeci de astfel de discursuri. Se spune despre Pep Guardiola ca e un mare motivator, dar a reusit asta zi dupa zi prin profesionalism si sinceritate. Mi-a zis: 'Manel, nu-i putem pacali niciodata pe cei din jur pentru ca isi vor da seama si cand se va intampla asta suntem compromisi', a mai spus Estiarte.

Cei doi fosti oficiali ai gruparii FC Barcelona sunt prieteni de peste 20 de ani si au colaborat pe Camp Nou timp ce patru sezoane.

C.F.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Guardiola Estiarte Barcelona, #secrete vestiar Barcelona, #Josep Guardiola Barcelona , #Barcelona