Juventus, noua campioana a Italiei (Video)

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Luni, 07 Mai 2012, ora 09:22
1442 citiri
Juventus, noua campioana a Italiei (Video)
Foto: Daylife

Juventus Torino este noua campioana a Italiei, piemontezii impunandu-se in acest sezon, cu o etapa inainte de final.

Inainte de runda cu numarul 37 din Serie A, Juve avea un avantaj minim, de numai un punct, in fata celor de la AC Milan. "Batrana Doamna" avea un meci nu foarte complicat la Trieste, cu Cagliari, in timp ce trupa lui Allegri era obligata sa castige derbiul cu Inter.

Pe "Meazza" din Milano Interul s-a impus la scor, 4-2, iar la Trieste Juve a obtinut o victorie facila, 2-0 cu Cagliari.

Aceste doua rezultate au dus gruparea piemonteza la 4 puncte in fata lui AC Milan inaintea ultimei etape, astfel ca Juve a castigat titlul de campioana.

"Am avut un an fantastic. Trebuie sa recunosc faptul ca jucatorii si suporterii au fost la inaltime. De asemenea, si cei de la Milan merita toate aprecierile pentru ca am invins o echipa foarte puternica. Am reusit o performanta istorica si acum ne dorim doar sa incheiem campionatul neinvinsi", a declarat antrenorul lui Juventus, Antonio Conte.

Imediat dupa fluierul de final al intalnirii dintre Cagliari si Juventus, fanii torinezi care erau la curent cu ce se intamplase la Milano au invadat terenul, sarbatorind titlul impreuna cu jucatorii.

La vestiare, fotbalistii "Batranei Doamne" au facut o adevarata baie de sampanie.

Si pe strazile din Torino s-a sarbatorit pana tarziu in noapte.

Pentru Juventus, oficial, este cel de-al 28-lea titlu de campioana a italiei. Piemontezii vor sa puna insa pe tricouri trei stelute, deasupra emblemei, pentru ca, spun ei, cele doua campionate retrase in urma scandalului Calciopoli au fost castigate pe teren.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Guvernul ar urma să țină o ședință într-un mare oraș din vestul României. Care este motivul deplasării
Guvernul ar urma să țină o ședință într-un mare oraș din vestul României. Care este motivul deplasării
Alfred Simonis, președintele interimar al Camerei Deputaților și candidatul PSD-PNL la Consiliul Județean Timiș a anunţat joi, 18 aprilie, că o şedinţă de Guvern ar putea avea loc...
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
O campanie de susținere pentru candidatura lui Mircea Geoană, actualul secretar general adjunct al NATO, a fost demarată în online. Inițiativa, care se recomandă drept o „platformă...
#Juventus campioana Italia, #Juventus Scudetto 2012, #Cagliari Juventus rezultat , #Serie A