Kelemen Hunor a preluat portofoliul Culturii de la Paleologu

Miercuri, 23 Decembrie 2009, ora 18:56
1545 citiri
Kelemen Hunor a preluat portofoliul Culturii de la Paleologu

Noul ministru al Culturii si Patrimoniului National si-a preluat mandatul de la predecesorul sau Theodor Paleologu, care i-a incredintat "cheile" ministerului, precizand ca este vorba despre "un hamac cu grenade", fapt admis si de premierul Emil Boc, prezent la ceremonie.

"Am toata increderea in succesorul meu pentru ca este numarul doi in partidul sau, ceea ce este un avantaj. Sper ca va continua proiectele pe care le-am inceput. Am incredere atat in viziunea, cat si in caracterul sau, pentru ca este incoruptibil si incapatanat.in acest moment am sentimente amestecate. Pe de o parte ma gandesc ca nu voi putea vedea cu ochii mei rezultatele proictelor incepute, pe de alta parte ma gandesc si la belelele din acest minister, un hamac cu grenade", a spus Theodor Paleologu, completat de premierul Boc, care a comentat ca "daca ar fi numai grenade, ar fi bine".

Noul ministru a admis ca are in fata un nou an greu, dat fiind bugetul mic alocat Culturii si cele 200 de santiere deschise in toata tara pentru refacerea obiectivelor de patrimoniu. In ceea ce priveste decizia de a scoate cultele din subordinea ministerului pe care il conduce, Kelemen Hunor a comentat ca "este o solutie buna, cultele nu au tinut intotdeauna de Ministerul Culturii", care nu va afecta activitatea ori bugetul institutiei.

Presedinte executiv al UDMR, Kelemen Hunor este absolvent de Filosofie, a redactat emisiuni de radio si a lansat doua volume de versuri si un roman. in decembrie 1989, a fost co-fondator si redactor-sef adjunct al revistei culturale Jelenlet, iar ulterior a colaborat la revista cu acelasi profil Korunk. Experienta in radio a dobandit-o la Studioul Teritorial Cluj al Societatii Romane de Radiodifuziune, unde a redactat emisiuni politice si culturale.

Kelemen Hunor este familiarizat cu ministerul pentru care a fost nominalizat, unde a mai ocupat postul de secretar de stat. Din 2000, este deputat UDMR din 2000 si membru in comisia pentru cultura, arte, mijloace de informare in masa, iar din 2005, membru UDMR in Biroul Permanent al Camerei. Kelemen Hunor ocupa functia de presedinte executiv al UDMR din iunie 2007, iar pe 27 iunie 2009 a fost desemnat candidat la prezidentiale al acestei formatiuni politice.

Ministerul Culturii nu va mai cuprinde si Cultele, care vor fi coodonate de un secretariat de stat direct in subordinea premierului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Kelemen Hunor ministru Cultura, #Theodor Paleologu Cultura Kelemen , #Emil Boc