Kelemen Hunor nu mai e ministrul Culturii: Basescu a semnat revocarea dupa 3 luni

Joi, 09 Octombrie 2014, ora 15:57
4277 citiri
Kelemen Hunor nu mai e ministrul Culturii: Basescu a semnat revocarea dupa 3 luni
Foto: Arhiva

Presedintele Traian Basescu a anuntat, joi, ca a semnat revocarea lui Kelemen Hunor din functia de ministru al Culturii.

"Astept de trei luni un inlocuitor pentru ministrul Culturii, constat ca Guvernul nu face nici macar gestul minimal nu de a nominaliza, ci de a desemna un ministru interimar al Culturii, dintre membrii Guvernului. Am semnat decretul de revocare al dl Kelemen Hunor. Niciodata nu am avut atata rabdare cu un guvern, cat am avut cu dl Hunor, dar cred ca s-a intrecut masura", a declarat Traian Basescu, intr-o declaratie de presa la Cotroceni.

Basescu acuza un judecator de minciuna: Sunt magistrati care tin neaparat sa faca politica si o fac prost

Presedintele a mentionat ca, in momentul de fata, nu exista un ministru al Culturii.

"Dar cred ca era necesar sa existe. Decat sa ataci Justitia pentru o hotarare, mai bine rezolvai problema 'Cuminteniei pamantului', printr-o negociere directa, pentru ca fata de cele 2,4 miliarde cat s-au dat la administratiile locale bani de campanie, ce insemnau 20 de milioane de dolari cu care sa se negocieze cu proprietarii preluarea de catre statul roman?

Cred ca aici Guvernul greseste, contestand inutil si fara acte. Nu exisa niciun act prin care sa se poata proba ca statul roman a platit vreodata acea statuie", a adaugat Basescu.

Kelemen Hunor, trei luni ministru, dupa ce a demisionat

Pe 11 iulie, Kelemen Hunor anunta ca va demisiona din functia de ministru al Culturii si din cea de vicepremier, dar UDMR nu va pleca de la guvernare. Liderul UDMR a fost deranjat de atitudinea avuta de Guvern, mai exact de MAE, care a trimis o cerere Curtii Europene de Justitie prin care se alatura Comisiei Europene in privinta respingerii initiativei cetatenesti cu privire la minoritati - Minority SafePack.

Ulterior, dupa o intalnire cu premierul Victor Ponta, Kelemen Hunor declara ca a stabilit, impreuna cu prim-ministrul, ca se va retrage din functii incepand cu 1 august, iar pana atunci se va ocupa de problemele curente ale ministerului si de rectificarea bugetara.

Kelemen Hunor ramane in Guvern pana la 1 august (Video)

De ce e inca ministru Kelemen Hunor desi si-a dat demisia in vara

UDMR a propus-o mai apoi pentru portofoliul Culturii pe Rozalia Biro, nominalizare respinsa de Traian Basescu. Kelemen Hunor a catalogat drept "miscare politica" respingerea Rozaliei Biro.

Basescu respinge propunerile pentru Buget si Cultura si cere mentinerea pactului de coabitare

Pe 8 septembrie, UDMR, prin vocea lui Laszo Borbely, a anuntat ca Uniunea se afla in cautarea unui viitor ministru al Culturii si vicepremier si ca nu poate renunta la demisia lui Kelemen Hunor din cele doua functii. UDMR puncta ca va face propunerea pentru Ministerul Culturii "in zilele urmatoare", argumentand ca multi lideri ai Uniunii au fost plecati.

Borbely: Vom face in zilele urmatoare o noua propunere la Ministerul Culturii

Pana la desemnarea unui nou ministru pentru acest portofoliu, interimatul de la Ministerul Culturii va fi preluat de catre un alt membru al Guvernului, pentru maximum 45 de zile.

D.R.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Basescu revocare Kelemen Hunor, #Kelemen Hunor demisie Cultura, #ministru Cultura propuneri , #ministrul Culturii