Kelemen Hunor: Nu vrea nimeni sa ia Tinutul Secuiesc in buzunar si sa plece cu el

Joi, 17 Noiembrie 2011, ora 22:24
2541 citiri
Kelemen Hunor: Nu vrea nimeni sa ia Tinutul Secuiesc in buzunar si sa plece cu el
Foto: Arhiva

Reorganizarea administrativ-teritoriala a Romaniei nu trebuie inceputa mai devreme de anul 2013. Tinutul Secuiesc nu trebuie infiintat, nici Tara Motilor nu trebuie infiintata, nici Tara Barsei. Exista! Nu trebuie inventate, nu trebuie aprobate! Nu vrea sa ia nimeni Tinutul Secuiesc in buzunar si sa plece nu stiu unde cu el!

Declaratiile de mai sus au fost facute la RFI de presedintele UDMR, ministrul Culturii, Kelemen Hunor.

Reorganizarea administrativ-teritoriala ar aduce un "haos administrativ" in acest moment, spune Kelemen Hunor.

"Intr-o situatie economica dificila, intr-o situatie cand omul nu are siguranta zilei de maine, locurile de munca, veniturile, pensiile, oricum apasa foarte greu in ceea ce priveste viata cotidiana, o reforma administrativa ar insemna si un haos administrativ in acest moment in Romania. Noi am spus ca intr-un an electoral sau cu un an inainte de alegeri, nu poti bulversa acest sistem administrativ", explica presedintele UDMR.

Ministrul Culturii precizeaza ca reorganizarea administrativ-teritoriala ar trebui facuta in 2013-2014: "Necesitatea exista si noi am propus sa facem o agenda, in care noi spunem ca in 2012 facem toate dezbaterile, in 2013, imediat dupa alegeri, facem aceasta reforma administrativa, astfel incat in sase luni de zile sa terminam in 2013 tot ce inseamna schimbari de legi, schimbari de acte normative si putem face in asa fel incat din 2014 sa functioneze aceste regiuni sau judete mai mari, in noul sistem administrativ".

Kelemen Hunor afirma raspicat ca "Tinutul Secuiesc nu trebuie infiintat, nici Tara Motilor nu trebuie infiintata, nici Tara Barsei. Exista! Nu trebuie inventate, nu trebuie aprobate!".

"Acum, sigur ca unii sunt deranjati si nu ma refer in nici un caz la premierul Emil Boc, ca in Secuime, Harghita, Covasna si o parte din Mures traiesc maghiari, dar ei acolo traiesc de noua sute de ani, de o mie de ani.

Daca vrei sa faci o reforma administrativa, acolo tragi o anumita linie, intr-un anumit context istoric, daca vreti, traditional. Nu vrea sa ia nimeni Tinutul Secuiesc in buzunar si sa plece nu stiu unde cu el!... Chiar nu inteleg aceste probleme ridicate de fiecare data cand se discuta aceste aspecte", continua Kelemen Hunor.

Citeste mai multe despre Kelemen Hunor: Nu vrea nimeni sa ia Tinutul Secuiesc in buzunar si sa plece cu el pe RFI.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi, 18 aprilie, la Cluj-Napoca, după şedinţa Consiliului Permanent al Uniunii, că este convins că listele UDMR pentru alegerile locale au fost...
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#kelemen hunor reorganizare administrativa, #Kelemen Hunor UDMR , #ministrul Culturii