Ziare.com

Sef de birou din Ministerul Culturii, venit mai mare decat ministrul, in aprilie

Joi, 03 Iunie 2010, ora 19:47

   

Sef de birou din Ministerul Culturii, venit mai mare decat ministrul, in aprilie
Un sef de birou cu treapta I de salarizare din cadrul Ministerului Culturii a avut, in luna aprilie, un venit de 5.523 de lei, cu prima de vacanta inclusa, in timp ce ministrul Culturii, Kelemen Hunor, a primit 5.323 de lei.

Potrivit documentelor publicate pe site-ul Ministerului Culturii cu salariile nete din luna aprilie, ministrul Culturii a primit un venit net de 5.361 lei, in timp ce un secretar de stat a primit 4.693 lei, iar un subsecretar de stat 3.985 lei.

Un singur angajat a avut in luna aprilie un venit mai mare decat cel al ministrului, un sef de birou treapta I salarizare, care a primit 5.523 de lei, inclusiv prima de vacanta, in timp ce un alt angajat cu aceeasi functie a avut un venit de 2.481 lei.

In Regia Autonoma a Distributiei si Exploatarii Filmelor (RADEF), cel mai mare venit l-a avut in luna aprilie diectorul general - 4.881 lei - , in timp ce un director a castigat 3.788 de lei. Cele mai mici salarii in aceasta institutie le au controlorii plasatori, proiectionistii si controlorii de bilet, care au avut in aprilie venituri cuprinse intre 600 si 700 de lei.
Directorul Editurii Scrisul Romanesc SA a avut in luna aprilie un venit de 1.294 de lei, in timp ce directorul general al Sahia Film are un salariu net de 3.507 lei. Directorul general al studioului cinematografic Animafilm a castigat in aprilie 2.138 de lei.

Cel mai mare salariu in CNI Coresi il are directorul sediului central din Bucuresti, care a avut in luna mai un venit de 4.693 lei. Directorul CNI Coresi Oradea a avut un venit de 4.027, in timp ce seful aceleiasi institutii de la Cluj, a primit 3.856 lei.

Presedintele Traian Basescu le-a cerut reprezentantilor coalitiei de guvernare, in 20 mai, sa asigure transparenta in ce priveste cheltuielile salariale din sectorul public si a solicitat guvernului sa dea dovada de maxima deschidere fata de sindicate si opozitie, informandu-i asupra masurilor pe care le va lua.

Sursa: rNews

Articol citit de 921 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.Platforma pentru solutionarea online a litigiilor