UDMR s-a decis - Pe cine a propus ca vicepremier si ministru al Culturii

Marti, 18 Noiembrie 2014, ora 17:08
5430 citiri
UDMR s-a decis - Pe cine a propus ca vicepremier si ministru al Culturii
Foto: Realitatea Tv

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a dezvaluit ca secretarul de stat din Ministerul Culturii, Hegedus Csilla, a fost propusa pentru conducerea acestui minister, al carui interimat a fost asigurat de premierul Victor Ponta.

"Dna secretar de stat Hegedus va fi nominalizata pentru aceasta functie. Dna Hegedus este un om de specialitate, lucreaza la Ministerul Culturii de foarte mult timp", a declarat Kelemen Hunor, marti.

Despre Hegedus Csilla, liderul UDMR a adaugat ca "este un specialist foarte bun in domeniul patrimoniului cultural, este un om foarte bine pregatit si cunoaste sistemul, cunoaste si Ministerul Culturii si tot ce inseamna cultura romaneasca si sistemul institutional".

De asemenea, fostul ministru al Culturii a subliniat ca premierul Victor Ponta cunoaste aceasta propunere si "n-a avut nimic de comentat". Aceasta propunere a fost trimisa la Palatul Cotroceni, impreuna cu cea a lui Mihnea Motoc, pentru functia de Ministru de Externe, si se asteapta raspunsul presedintelui Traian Basescu.

Totodata, Kelemen Hunor a mentionat ca propunerea UDMR pentru Ministerul Culturii va fi si vicepremier in actualul Guvern.

Referitor la Executiv, liderul UDMR a afirmat ca acesta trebuie sa mearga inainte, avand majoritate parlamentara: "Pana cand, nu pot sa spun, ca nu depinde doar de noi. Nu se pune problema schimbarii Guvernului si majoritatii".

"Avem noi nemultumirile mele, vor fi discutii in zilele urmatoare. Sa analizam daca a fost si un vot impotriva Guvernului sau doar un vot pentru Klaus Iohannis. Nemultumirile noastre vor fi puse pe o hartie si discutate intai cu partenerii nostri", a mai spus Kelemen Hunor.

Deputat UDMR: Ramanerea lui Kelemen la Cultura, "o situatie schizofrenica". Ce spun posibilii inlocuitori

Hegedus Csilla a fost unul dintre cele doua nume vehiculate pentru aceste functii, in luna iulie, alaturi de Marko Bela, a doua zi dupa anuntul demisiei lui Kelemen Hunor din cele doua functii - de ministru al Culturii si vicepremier.

Decizia liderului UDMR a venit dupa ce acesta a fost deranjat de atitudinea avuta de Guvern, mai exact de MAE, care a trimis o cerere Curtii Europene de Justitie prin care se alatura CE in privinta respingerii initiativei cetatenesti cu privire la minoritati - Minority SafePack.

Atunci, Hegedus Csilla a spus, pentru Ziare.com, ca nu s-a discutat despre nominalizari in cazul viitorului ministru al Culturii.

"Au fost discutii si decizia urmeaza sa fie luata in aceasta saptamana. Nu s-a discutat despre nominalizari, nici in cazul meu, nici in cazul altora. Urmeaza o analiza, dl. Kelemen Hunor este presedintele UDMR. Aceste functii cumulate vor ramane la UDMR si dansul, impreuna cu Consiliul Permanent al UDMR, vom decide cine va prelua acest post", a declarat secretarul de stat in Ministerul Culturii, pe 15 iulie.

Limba romana, trecuta in Cv la "alte limbi cunoscute"

In varsta de 47 de ani, Hegedus Csilla a fost pe lista UDMR la alegerile europarlamentare din 25 mai, pe pozitia a 4-a, dar nu a reusit sa ajunga in Parlamentul European.

De asemenea, potrivit profilului sau de pe site-ul UDMR, la "limba materna" este trecuta limba maghiara, iar limba romana figureaza, alaturi de limba engleza, la "alte limbi cunoscute", ambele la nivel experimentat.

Hegedus Csilla cunoaste si limba germana, la nivel elementar, potrivit CV-ului sau de pe site-ul UDMR. Ea este si secretar general adjunct al UDMR si vicepresedinte al Organizatiei de Femei a UDMR.

Basescu respinge propunerile pentru Buget si Cultura si cere mentinerea pactului de coabitare

In luna august, UDMR a propus-o pentru portofoliul Culturii pe Rozalia Biro, insa propunerea a fost respinsa de presedintele Traian Basescu, care a explicat ca aceasta nu cunoaste pe deplin limba romana, dar a subliniat ca ar numi-o la alte ministere, precum cel al Transporturilor sau al Dezvoltarii Regionale.

Ponta e premier, vicepremier si ministru al Culturii - Basescu a semnat decretul

Kelemen Hunor nu mai e ministrul Culturii: Basescu a semnat revocarea dupa 3 luni

Ulterior, seful statului a semnat, pe 9 octombrie, revocarea lui Kelemen Hunor din functia de ministru al Culturii. O zi mai tarziu, Traian Basescu a semnat decretul prin care premierul Victor Ponta devine ministru interimar al Culturii si vicepremier, pentru o perioada de cel mult 45 de zile, care urmeaza sa se incheie la sfarsitul saptamanii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Kelemen Hunor propunere Cultura, #UDMR propunere Ministerul Culturii, #Hegedus Csilla propunere Ministerul Culturii, #Kelemen Hunor guvernare , #ministrul Culturii
Comentarii