Conditiile UDMR, secrete. Hunor: Vrem functii in toata tara, dar nu stiu unde vom obtine

Sambata, 01 Martie 2014, ora 13:58
3787 citiri
Conditiile UDMR, secrete. Hunor: Vrem functii in toata tara, dar nu stiu unde vom obtine
Foto: Realitatea TV

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, nu a dorit sa faca publice cerintele pentru intrarea la guvernare alaturi de PSD, PNL si PC, insa a precizat ca isi doresc functii in toata tara, dar ca ramane de vazut unde vor primi.

"Luni vom sti sigur daca intram la guvernare. Urmeaza sa ne vedem cu colegii maine dupa-amiaza in Bucuresti (duminica - n.red.). Nu pot sa spun ministerele exacte. E o chestiune simpla. M-am gandit, dar nu pot sa transmit prin presa. Nu putem negocia prin presa.

Astazi, aici nimeni nu a discutat despre functii si ma bucur despre acest lucru. Nu exista subiect care nu poate fi discutat la negocieri. Nu vom incepe discutiile cu numar de ministri si numar de secretari de stat. (...) Functiile vin dupa acordul politic si nu inainte. Vrem in toata tara, dar nu stiu unde vom obtine. Veti afla ce am cerut dupa negocieri", a declarat Kelemen Hunor.

Seful UDMR a precizat, totusi, ca nu vor aduce in discutii nimic din domeniul justitiei, deoarece "acest lucru nu se poate negocia".

Referitoar la anumite informatii din presa potrivit carora UDMR vrea prefecti in Mures, Harghita si Covasna, dar si Facultate maghiara la Targu Mures, Kelemen Hunor a sustinut ca nu poate comenta speculatiile din media.

Presedintele UDMR a precizat ca ei vor aduce in discutie un document ce are trei capitole.

"Am cerut un mandat pentru negocieri. Acest vot va fi exprimat in cateva minute. In acest moment orice este posibil. Daca vom raspunde pozitiv la invitatia premierului de a intra la guvernare, asta inseamna ministri, secretari de stat, dar in primul rand trebuie un acord politic.

Avem un document cu trei capitole: primul despre drepturile minoritatii maghiare; al doilea pe probleme economice, sociale si al treilea vizeaza dezvolatrea regionalei, infrastructura si tot ce inseamna investitii in folosul comunitatii locale si nu numai", a adaugat acesta.

Hunor: S-a declansat o isterie antimaghiara, dar intrarea UDMR la guvernare e buna pentru Romania

Hunor: Tot timpul exista un risc pentru noi

Kelemen Hunor a marturisit ca spera ca UDMR sa ajunga sa fie reprezentat in Parlamentul European de doi eurodeputati.

"Tot timpul exista un risc pentru noi. Pragul de 5% e tot timpul o provocare. Nu pot sa ma fac ca ploua, ca nu exista acest risc. Eu sper ca dincolo de acest risc vom avea o prezenta in PE cu cel putin doi eurodeputati", a adaugat presedintele UDMR.

UDMR s-a reunit, sambata, la Targu Mures, pentru a decide daca intra sau nu la guvernare alaturi de PSD, UNPR si PC. Maghiari au stat in Opozitie doi ani de zile.

Dupa ruperea USL de acum cateva zile, premierul Victor Ponta a lansat imediat negocieri cu UDMR, vrand sa isi asigure o majoritate confortabila in forul legislativ, de aproape 60%.

Kelemen Hunor a anuntat saptana aceasta ca formatiunea sa ar avea doua variante posibile. Prima ar fi intrarea la guvernare, cu ministri in Executiv, iar cea de-a doua ar fi sprijinului parlamentar, asa cum s-a intamplat in timpul guvernarii Nastase (2000-2004).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Primarul Capitalei Nicuşor Dan a reacţionat marți, 23 aprilie, printr-o postare ironică, după ce coaliţia PSD-PNL a renunţat la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria...
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
Alianţa PSD-PNL este creditată că 46,6% din intenţiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu 16,7%, iar Alianţa Dreapta Unită cu 13,8%, conform unui sondaj realizat de INSCOP în luna...
#Hunor intrare guvernare, #Hunor functii intrare guvernare, #Kelemen Hunor guvernare , #presedinte UDMR