Consultari la Cotroceni: UDMR spune cand va anunta Iohannis numele noului premier

Marti, 10 Noiembrie 2015, ora 12:15
2134 citiri
Consultari la Cotroceni: UDMR spune cand va anunta Iohannis numele noului premier
Foto: Realitatea Tv

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat ca marti sau miercuri va fi anuntat numele premierului desemnat de Klaus Iohannis, iar acesta va avea apoi discutii cu partidele pentru a-si prezenta programul si optiunile pentru formarea guvernului.

Consultari la Cotroceni - Oprea: UNPR e a 3-a forta in Parlament. Ce spune de Voinea premier? - LIVE

"In cursul zilei de azi, in cursul zilei de maine, cand va face presedintele acest anunt, asteptam o discutie cu noul premier desemnat. Saptamana trecuta am spus un lucru: sa avem un premier gen Dacian Ciolos, gen Bogdan Olteanu. Nu am facut o nominalizare ca este vorba de un atribut al presedintelui, dar cred ca profilul pe care l-am conturat este important", a spus seful UDMR, dupa consultarile cu seful statului.

Seful UDMR i-a mentionat pe Dacian Ciolos sau Bogdan Olteanu ca gen de premier

Kelemen Hunor a mai afirmat ca formatiunea sa a propus de saptamana trecuta un guvern tehnocrat condus de un premier tehnocrat.

"Am propus de saptamana trecuta un guvern tehnocrat condus de un prim ministru tehnocrat care va avea libertatea sa-si aleaga Cabinetul. Este un pas important, trebuie sa avem un guvern cat mai repede, am fi dorit un guvern tehnocrat pe o perioada scurta pana la anticipate, dar am inteles ca anticipatele, din mai multe ratiuni bine sau mai putin bine argumentate, nu pot fi organizate.

Asa ca vom avea un guvern pentru un an de zile. Vom astepta nominalizarea si o discutie sa vedem cu ce oboiective si cu ce prohram va veni pentru un an de zile", a spus Kelemen Hunor.

Iohannis, noi consultari cu partidele: PSD il vrea pe Liviu Voinea, PNL nu face nicio propunere

De alfel, si sambata presedintele UDMR a declarat ca este de parere ca persoana desemnata ca premier al Romaniei, care sa asigure guvernarea tarii pana in primavara sau vara anului viitor, cand ar putea avea loc alegeri anticipate, ar trebui sa fie o persoana cu experienta, dar care nu este implicata pentru moment intr-un proiect politic.

Intrebat de jurnalisti, sambata, dupa Consiliul Reprezentantilor Unionali (CRU), cum ar trebui sa fie viitorul premier, liderul UDMR i-a dat ca exemplu pe Dacian Ciolos si Bogdan Olteanu, dar a subliniat ca aceasta nu inseamna ca Uniunea il propune pe vreunul dintre acestia doi, nominalizarea premierului fiind atributul presedintelui tarii.

Presedintele Klaus Iohannis are marti o noua runda de consultari cu partidele, dupa ce luni a discutat cu liderii PSD si PNL despre cine ar trebui sa fie noul premier si cum sa arate noul Executiv.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#consultari Klaus Iohannis partide politice, #consultari Klaus Iohannis UDMR , #presedinte UDMR