"Demite-l pe Ponta!" - Ce s-a negociat cu UDMR. Urmeaza discutii cu UNPR si partidul lui Geoana

Miercuri, 23 Septembrie 2015, ora 10:20
4306 citiri
"Demite-l pe Ponta!" - Ce s-a negociat cu UDMR. Urmeaza discutii cu UNPR si partidul lui Geoana
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat ca, daca Guvernul Ponta ramane in functie pana la alegerile de anul viitor, acest lucru "va fi o problema pentru Romania". Totusi, a admis acesta, motiunea de cenzura initiata de liberali nu are nicio sansa fara sprijinul actualei coalitii.

"Trebuie sa stim ce vom face mai departe, acest lucru este poate mai important decat soarta motiunii de cenzura, pentru ca e vorba de o perioada limitata de timp pana la alegeri, trebuie sa vedem programul politic pentru urmatorul an", a declarat liderul UDMR, dupa o intalnire cu liberalii la sediul PNL.

Dragnea, despre motiunea de cenzura: Niciun parlamentar PSD nu e dispus sa-si riste cariera

Kelemen Hunor a precizat ca UDMR este interesata, in primul rand, "de ce se va intampla daca pica Guvernul sau daca premierul Victor Ponta face un pas inapoi, pentru ca si aceasta posibilitate exista, banuiesc".

"UDMR este in Opozitie si aproape sigur ca se va comporta ca o formatiune politica in Opozitie. Sigur ca nu va vota impotriva motiunii de cenzura. Decizia formala o vom lua luni si pana atunci va rog sa considerati aceasta pozitie ca una oficiala si nu putem sa zicem mai mult. Daca actuala colitie sustine Guvernul si premierul, atunci motiunea nu are nicio sansa sa treaca, pentru ca e vorba de aritmetica, de cifre, nu trebuie sa fii doctor ca sa iti dai seama ca acest guvern nu va pica.

Daca actualul guvern ramane in functie pana la alegerile de anul viitor, atunci va fi o problema pentru Romania", a adaugat Kelemen Hunor.

UDMR in guvern cu PNL?

Intrebat daca formatiunea pe care o conduce ar putea fi interesata sa intre la guvernare alaturi de PNL, in ipoteza in care motiunea de cenzura va trece, Kelemen Hunor a mentionat ca nu a discutat despre acest aspect cu liberalii.

"Vom discuta cand e momentul, acum e prematur, nu e corect. Voi raspunde la aceasta intrebare cand nu vom avea guvern, nu imi plac speculatiile. Daca pica Guvernul, vom discuta atunci ce urmeaza. Acum ne intereseaza programul politic mai mult decat daca intra sau nu UDMR la guvernare, eu zic sa nu alimentam mai multe vise sau sperante decat e cazul, pentru ca actuala coalitie a anuntat ca formal il sustine pe Victor Ponta si, fara ajutorul unora din coalitie, aceasta motiune nu are nicio sansa", a punctat liderul UDMR.

Cand va fi votata motiunea de cenzura si cu cine negociaza PNL (Video)

Ulterior, co-presedintele PNL Alina Gorghiu a apreciat ca discutiile "au fost extrem de benefice" si ca UDMR urmeaza sa ia, oficial, o decizie saptamana viitoare.

Negocieri cu UNPR

Potrivit co-presedintelui PNL Vasile Blaga, era "normal" ca liberalii sa aiba primele discutii cu UDMR, care "este in Opozitie, este interesat de parcursul viitor si de programul nostru de guvernare".

"Dar deocamdata nu e bine sa vindem pielea ursului din padure. Noi incercam sa cream o majoritate pentru motiunea pe care o vom dezbate si o vom vota saptamana viitoare. O sa discutam si cu UNPR-ul, chiar astazi, si cu partidul domnului Geoana, pentru ca in Parlament este vorba de matematica", a declarat Blaga.

Referitor la argumentele cu care PNL incearca sa convinga celelalte formatiuni sa sustina motiunea de cenzura, Blaga a amintit ca premierul Victor Ponta este trimis in judecata.

"Le convine celor din coalitie sa ramana aceasta situatie cu un premier trimis in judecata?", a transmis Blaga, adaugand ca presedintele Klaus Iohannis si-a rezolvat toate problemele in instanta si nu a fost trimis in judecata pentru coruptie si spalare de bani precum premierul.

"Nu se va discuta cu UNPR-ul absolut nimic legat de guvernare. Nu se discuta despre posturi ministeriale, se discuta exclusiv despre motiunea de cenzura", a completat Alina Gorghiu.

Motiunea de cenzura "Alege intre Romania si Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta!", initiata de PNL, va fi citita miercuri in plenul comun al Camerei Deputatilor si Senatului, urmand ca dezbaterea si votul efectiv privind soarta Cabinetului Ponta sa aiba loc marti, 29 septembrie, au decis Birourile Permanente ale celor doua Camere.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#UDMR motiune de cenzura, #negocieri motiune cenzura , #presedinte UDMR
Comentarii