Deputatul fugar Marko Attila nu a comis nicio ilegalitate, sustine liderul UDMR, Kelemen Hunor

Duminica, 22 Februarie 2015, ora 07:49
5383 citiri
Deputatul fugar Marko Attila nu a comis nicio ilegalitate, sustine liderul UDMR, Kelemen Hunor
Foto: Arhiva

Deputatul UDMR Marko Attila nu a comis nicio ilegalitate atunci cand a plecat din tara, sustine presedintele UDMR, Kelemen Hunor.

"Statul roman in acest moment, nu are nimic de facut pentru ca in Parlament s-a dat un vot, este arestabil dl Marko si procurorul nu a cerut arestarea si nu a impus nicio interdictie. El poate sa fie si in Australia, Noua Zeelanda, si in Budapesta, si la New York, fiindca nu exista nicio interdictie", a explicat liderul UDMR, sambata seara, intr-o emisiune la B1 Tv.

Hunor sustine ca nu a mai vorbit cu deputatul UDMR Marko Attila din decembrie anul trecut, insa e convins ca "in acest moment, el nu a comis nicio ilegalitate plecand din tara".

La inceputul lunii decembrie, Camera Deputatilor a avizat cererea DNA de arestare preventiva a deputatului UDMR Marko Attila, in dosarul Mafia Retrocedarilor, in care deputatul este acuzat de abuz in serviciu in legatura cu reconstituirea dreptului de proprietate asupra unui teren din Bucuresti.

Deputatul nu s-a prezentat nici la audierile din Parlament, nici la DNA, motivand ca se afla la Budapesta. Din aceasta cauza, procurorii au disjuns dosarul cercetandu-l separat.

Marko Attila nu s-a prezentat ulterior nici la DNA si nici la lucrarile Camerei Deputatilor, dupa inceperea noii sesiuni parlamentare.

Avocatul sau, Eugen Iordachescu, a declarat la mai multe posturi de televiziune ca Marko Attila se afla la Budapesta si beneficiaza de protectia premierului Viktor Orban.

Declaratiile au starnit stupoare, fiind o premiera ca deputatul unei tari, pentru care se cere arest preventiv, sa fie protejat de premierul unei alte tari membre a Uniunii Europene.

Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a afirmat ca nu stie unde se afla Marko Attila si a explicat ca nu este oportun sa se poarte negocieri cu autoritatile de la Budapesta.

Situatia neobisnuita a lui Marko Attila, nepot al fostului presedinte UDMR senatorul Marko Bela, este semnalata si de deputatul Bogdan Diaconu, care a cerut autoritatilor romane sa aiba o reactie, dupa ce au trecut 71 de zile de la votul pentru arestare dat in Parlament.

In replica, MAE roman a facut precizari, sustinand ca "la nivelul Uniunii Europene, arestarea si predarea persoanelor date in urmarire internationala intre statele membre se realizeaza prin intermediul institutiei mandatului european de arestare. Din datele de care Ministerul Afacerilor Externe dispune de la institutiile competente, pana in prezent nu a fost emis un astfel de mandat pe numele persoanei mentionate".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#Kelemen Hunor deputat UDMR fugar, #Kelemen Hunor Marko Attila , #presedinte UDMR