Kelemen: Avem sase propuneri pentru Ministerul Sanatatii

Luni, 08 August 2011, ora 20:36
933 citiri
Kelemen: Avem sase propuneri pentru Ministerul Sanatatii
Foto:Romania Libera

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, luni, ca formatiunea pe care o conduce are in vedere sase propuneri pentru inlocuirea ministrului Sanatatii, Cseke Attila, care si-a dat demisia din functie.

"Nu dau nume, dar discutam cu doi candidati, maine cu al treilea- avem sase propuneri. Vom da numele, dar nu maine, probabil nici poimaine", a spus Kelemen la Realitatea TV.

Liderul UDMR a spus ca mai importanta decat numele viitorului ministru al Sanatatii e rezolvarea acelor probleme pentru care Cseke Attila si-a dat demisia.

"Mai important e sa rezolvam cateva probleme punctuale, pentru care domnul Cseke si-a dat demisia. Trebuie sa gasim un raspuns la tensiunie cu CAS, sa gasim un raspuns la faptul ca cinci milioane de contribuabili sustin 20 de milioane de oameni", a adaugat Kelemen.

Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, si-a anuntat joi demisia din fruntea institutiei pe care o conducea, nemultumit de banii primiti la rectificarea bugetara.

Cseke Attila a demisionat din fruntea ministerului Sanatatii.

El si-a motivat decizia prin faptul ca nu a fost consultat in privinta bugetului pe sanatate atunci cand Guvernul a planificat rectificarea bugetara din aceasta luna. Fostul ministru a aratat ca a cerut in nenumarate randuri discutii cu ministrul Finantelor pe tema bugetului sanatatii, insa o astfel de intalnire nu a avut loc nici pana acum.

"Nu am avut niciun fel de dezbatere, Ministerul Sanatatii nu a fost consultat anterior pe buget, ceea ce este un fapt extrem de grav. Rectificarea s-a facut fara opinia si punctul de vedere al Ministerului Sanatatii. Am facut mai multe adrese catre Ministerul Finantelor, am solicitat saptamana trecuta si o intalnire, pentru a discuta despre rectificare, insa nu s-a intamplat. Nu am primit raspuns la cererea de rectificare, nici macar nu am fost consultat. Pentru acest motiv, demisionez din functia de ministru", si-a argumentat Cseke Atilla retragerea din Executiv.

Un oncolog din Oradea, propus sa preia locul lui Cseke Attila.

Fostul director al Directiei de Sanatate Publica Bihor, Ritli Ladislau, a fost pomenit luni ca posibil succesor al lui Cseke la conducerea Ministerului Sanatatii.

Contactat de Antena3, acesta a confirmat informatia, declarandu-se onorat de propunere. "Prima reactie a fost, dupa un pic de gandire, ca as accepta", a declarat Ritli Ladislau.

Acesta a mai afirmat ca este constient de faptul ca exista niste "asteptari" din partea "sferei politice si a profesionistilor din sanatate" si si-a exprimat speranta ca poate va urma o perioada in care va exista vointa politica necesara sprijinirii sistemului sanitar "cel putin la nivelul nevoilor minime".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Kelemen inlocuitor Cseke, #Kelemen propuneri ministerul Sanatatii , #presedinte UDMR
Comentarii
Poza costelus2011
costelus2011
rank 5