Kelemen Hunor: Antonescu si Voiculescu-nationalisti, Ponta - corect si deschis (Video)

Luni, 11 Februarie 2013, ora 11:05
3309 citiri
Kelemen Hunor: Antonescu si Voiculescu-nationalisti, Ponta - corect si deschis (Video)
Foto: Arhiva

Presedintele UDMR Kelemen Hunor apreciaza ca in interiorul arcului guvernamental Crin Antonescu si Dan Voiculescu sunt promotorii curentului nationalist, in schimb Victor Ponta este "foarte corect, deschis, receptiv", "empatic" si "responsabil".

Intr-un interviu acordat cotidianului Romania Libera, presedintele UDMR spune ca din "razboiul steagurilor" castiga "cei care nu vor o convietuire pasnica intre romani si maghiari", atat din Romania cat si din Ungaria.

Kelemen Hunor spune ca a purtat discutii in vederea dezamorsarii acestor tensiuni, mai putin insa cu Dan Voiculescu, cel care s-a opus in decembrie intrarii UDMR la guvernare, intrare sustinuta insa de Victor Ponta.

"Eu i-am spus atunci lui Voiculescu de ce, in calitate de cetatean roman, eu nu pot accepta din partea nimanui sa-mi dea lectii si teste de loialitate pentru ca si eu, si parintii mei, si bunicii mei, si stra-stra bunicii mei am locuit aici, am contribuit la dezvoltarea acestei tari, platim taxe egale si suntem egali, deci nu accept nici un fel de teste de loialitate", a declarat presedintele UDMR.

Cat despre Crin Antonescu, presedintele UDMR spune ca acesta trebuie sa tina cont, daca vrea sa ajunga presedinte, si de comunitatea maghiara si de relatiile interetnice.

"Toate calculele pe termen scurt pentru a obtine niste voturi, care nu e sigur ca vor merge catre el, s-ar putea sa fie paguboase fiindca pe termen mediu si lung va pierde mult mai mult. Deci am avut mai multe discutii cu domnul Antonescu despre acest subiect dupa 2010-2011, cand eu am observat ca el deviaza de pe drumul normalitatii", a declarat Kelemen Hunor.

In schimb, Victor Ponta "a evoluat foarte mult in ultimii ani si a fost mereu deschis la propunerile si problemele noastre", considera presedintele UDMR, uitand ca "scandalul steagurilor" a inceput dupa ce noul prefect PSD de Covasna a cerut scoaterea steagului Tinutului Secuiesc din incaperea in care avea loc investirea sa, desi acest steag este steagul judetului si, potrivit hotararilor oficiale, poate fi arborat in locuri publice, cu atat mai mult cu cat exista inclusiv o hotarare judecatoreasca in acest sens, scrie sursa citata.

"Ponta a fost cu noi foarte corect, deschis, receptiv si, daca pot sa spun asa, a demonstrat ca poate fi empatic cu noi si este responsabil cand pregateste decizii si cand vrea sa construiasca ceva", crede Kelemen Hunor.

Intrebat daca vede posibila obtinerea autonomiei Tinutului Secuiesc in urmatorii 10 ani, presedintele UDMR a raspuns: "Nu stiu daca este vorba de 10 de ani sau de 100 de ani. Din 1990 pana in 2013 foarte multe lucruri in mentalitatea colectiva a romanilor si maghiarilor s-au schimbat, dar mentalitatile se schimba foarte incet. Trebuie sa cautam parteneri si argumente, trebuie sa demonstram ca ceea ce vrem noi nu este impotriva romanilor si a Romaniei. Romanii au inca impresia ca vor pierde Ardealul, dar nu vrea nimeni sa fure Ardealul, nici macar o bucatica, nici chiar Tinutul Secuiesc aflat in mijlocul Romaniei".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Kelemen Hunor Ponta deschis, #Kelemen Hunor Voiculescu Antonescu , #presedinte UDMR
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
"combinarea gusturilor" - linge si Kelemen pe unde poate !