Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Kelemen Hunor: Ne delimitam de afirmatiile liderului Jobbik. Chiar si prostiile circula liber

Luni, 12 August 2013, ora 10:24
2794 citiri
Kelemen Hunor: Ne delimitam de afirmatiile liderului Jobbik. Chiar si prostiile circula liber

UDMR respinge afirmatiile facute sambata in Transilvania de liderul partidului extremist Jobbik, spune presedintele Uniunii, Kelemen Hunor. El declara ca nici reactia unor politicieni de la Bucuresti nu trebuie sa fie exagerata. A fost "un subiect de weekend", crede liderul UDMR.

Kelemen Hunor se delimiteaza de afirmatiile lui Gabor Vona: "Nu putem accepta in secolul 21 interventia si influenta partidelor extremiste in societatea noastra. Noi nu avem nici o relatie institutionala cu Jobbik si nici cu alte forte extremiste si aceste afirmatii nu ne ajuta cu nimic. Respingem si ne delimitam de astfel de afirmatii".

"Indiferent de cine sunt facute astfel de afirmatii, ei se urca in masina, pleaca bine mersi din Romania, se simt foarte bine acasa si tot noi ramanem acasa si trebuie sa rezolvam problemele noastre (...). De aceea, pozitia noastra este foarte clara: eu as prefera sa nu avem astfel de declaratii, astfel de interventii, astfel de idei, dar in secolul 21, in Uniunea Europeana, in lumea libera, asa cum si marfurile si ideile si chiar si prostiile circula liber, n-ai ce sa faci", afirma liderul UDMR, la RFI Romania.

Kelemen Hunor sugereaza ca unele reactii de la Bucuresti in cazul Jobbik au fost exagerate: "Nici reactia autoritatilor romanesti, nu a autoritatilor, ci a unor politicieni nu trebuie sa fie o reactie exagerata, dai o importanta mai mare decat are o astfel de declaratie facuta la o tabara de vara".

In opinia sa, "a fost un subiect de un weekend, de vara si nu trebuie sa da o importanta mai mare decat e".

Liderul Jobbik, in Harghita: Nu vom renunta la ideea anularii Trianonului

Liderul partidului radical nationalist ungar Jobbik, Gabor Vona, a acuzat sambata guvernul condus de Viktor Orban ca nu a ridicat chestiunile privind tratatul de pace de la Trianon si autonomia asa-zisului Tinut secuiesc in cadrul forumurilor internationale, potrivit unei declaratii sustinute la Tabara tineretului maghiar din Ardeal, care a avut loc in localitatea Borzont din judetul Harghita.

Citeste mai multe despre Kelemen Hunor despre declaratiile liderului Jobbik: Chiar si prostiile circula liber; respingem astfel de afirmatii!, pe RFI Romania.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Kelemen Hunor declaratii Vona Gabor, #Kelemen declaratii presedinte Jobbik, #presedinte Jobbik declaratii extremiste , #presedinte UDMR