Kelemen Hunor: Luni, la 10, ne intalnim cu Ponta, dar UDMR ramane in opozitie

Vineri, 04 Mai 2012, ora 17:56
1025 citiri
Kelemen Hunor: Luni, la 10, ne intalnim cu Ponta, dar UDMR ramane in opozitie
Foto: ghimpele.ro

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat vineri, ca liderii formatiunii vor avea o intalnire cu premierul desemnat Victor Ponta, luni, la ora 10.00, la Parlament, dar nu se va parafa niciun protocol, intrucat Uniunea ramane in opozitie.

"Nu vom semna niciun protocol, nu exista intentia de a semna un protocol", a asigurat Kelemen. El a explicat ca, in ultimii doi ani, nu a intrerupt dialogul nici cu Victor Ponta, nici cu liderii altor formatiuni aflate la acel moment in opozitie.

"Cred ca este normal, in Romania trebuie sa fie discutii guvernare - opozitie. Important este ca dialogul politic sa nu fie intreurpt", a spus liderul Uniunii.

"Noi in acest moment ne pozitionam in opozitie, dar nu vom face opozitie de dragul opozitiei", a mai afirmat Kelemen Hunor. El a explicat ca va exista un dialog, fiind posibil ca, in functie de proiectele punctuale asupra carora parlamentarii UDMR vor trebui sa se pronunte, sa se decide inclusiv sustinerea unor masuri ale noului Guvern.

Liderul UDMR a afirmat si ca legislatia electorala poate fi unul dintre subiectele pe marginea caruia se va discuta cu Victor Ponta.

Premierul desemnat, Victor Ponta, a declarat vineri ca ii va asigura luni pe parlamentarii UDMR ca nu va conduce un Guvern anti-minoritati si ca nu crede ca se va ajunge la un acord de sustinere a Cabinetului USL de catre Uniune.

"Dimineata, la Parlament o sa avem o discutie. Nu cred ca va fi vorba de vreun acord sau de sustinerea Guvernului. Insa eu vreau sa dau un semnal foarte clar ca nu am fost niciodata si nu voi fi niciodata, si nu vreau sa conduc un Guvern anti-minoritati.

Nici vorba de asa ceva. Sigur, UDMR va fi in opozitie, dar din punctul meu de vedere trebuie sa existe un dialog si un standard european pe care Romania l-a avut si trebuie sa-l pastreze, de colaborare intre autoritatile statului si minoritati", a declarat Ponta.

"Repet, sa am dialog cu cei de la UDMR e normal, am avut dialog cu ei si cand eram noi in opozitie si ei la putere. E pana la urma si inteligent si rational sa ai dialog cu UDMR, ei fiind in opozitie si noi fiind la guvernare. Asta e un lucru foarte clar.

UDMR, cu toate lucrurile care ne despart, este un partener, ei fiind in Opozitie, de dialog pentru noi, cei aflati la Putere", a continuat el. Ponta a avertizat insa ca "partidele extremiste care au aparut in comunitatea maghiara, fie ca e vorba de domnul Tokes sau altii, nu vor fi niciodata un partener pentru USL".

Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
#Kelemen Hunor UDMR opozitie, #UDMR protocol USL, #UDMR Guvern Ponta, #UDMR colaborare Guvern USL , #presedinte UDMR