Kelemen Hunor: Nu as paria ca se face reorganizarea pana in 2012

Marti, 28 Iunie 2011, ora 19:45
666 citiri
Kelemen Hunor: Nu as paria ca se face reorganizarea pana in 2012
Foto: Antena3

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat marti ca nu este asa de sigur ca reorganizarea administrativa se va putea face pana la alegerile locale din 2012, deoarece deocamdata nu se contureaza o sustinere puternica pentru acest proiect.

"N-as baga mana in foc. Nu am spus ca nu e posibil, ci ca nu as paria ca se poate face pana in 2012, pana la alegerile locale. Ar fi bine, dar in acest moment nu vad ca se poate contura un proiect", a precizat liderul UDMR intr-o emisiune la Antena3.

Kelemen Hunor a apreciat insa ca redesenarea regiunilor de dezvoltare, nu neaparat a judetelor, este o prioritate a guvernului.

"Se lucreaza pe acest proiect de reorganizaare in continuare si daca va aparea un proiect cu sustinere in Parlament, putem trece mai departe, dar nu vad cum s-ar putea intampla", a adaugat acesta.

Totodata, liderul UDMR a precizat ca membrii comunitatii sale au apreciat propunerea presedintelui Traian Basescu de a acorda judetelor Harghita si Covasna un statut special, dar a explicat ca, in intregime, propunerea de reorganizare teritoriala "nu era foarte bine pregatita, nu erau destule argumente pentru o transformare atat de radicala".

In opinia UDMR, actualele regiuni de dezvoltare sunt "desenate prost, nu exista o coerenta".

"Am propus in prima etapa sa regandim regiunile de dezvoltare si in a doua sa trecem la redesenarea judetelor actuale(...) In prezent, o mare parte din fondurile europene se duc catre cel mai dezvoltat judet, care are potential mai mare(...) Problemele nu sunt doar in Harghita si Covasna", a mai spus Kelemen Hunor.

In concluzie, acesta a apreciat ca nu UDMR a fost cel care a castigat prin amanarea reorganizarii, ci intreaga tara.

"Eu nu neg ca e nevoie de reorganizare. Pregatim un proiect si in momentul in care vom avea sustinere putem trece la o reforma administrativa", a conchis Kelemen Hunor.

Nu iesim de la guvernare

Intrebat daca UDMR se gandeste sa raspunda invitatiei USL de a trece in Opozitie, Kelemen Hunor a raspuns foarte ferm: "Nu putem sa ne gandim la anticipate, conditiile nu sunt intrunite. Nu se pot declansa anticipate, ar dura 5-6 luni de zile care, in acest context economic international, ar insemna instabilitate si scaderea foarte mult in ceea ce priveste capacitatea nostra de a mentine bugetul si lucrurile sub control".

Un nou minister, la toamna

Pe de alta parte, liderul UDMR a confirmat faptul ca Guvernul va infiinta un minister special dedicat absorbtiei de fonduri europene, cel mai probabil la toamna.

"A fost o greseala cand au desfiintat acest minister. Sigur, nu vorbim de a trece toate fondurile sub un singur minister, ci de o interfata credibila si cu autoritate catre guvern. Am discutat in coalitie si se analizeaza aceasta solicitare venita de la Bruxelles, nu de la noi, ci de la comisarii si presedintele Comisiei", a declarat acesta.

Liderul UDMR a precizat ca nu s-a discutat pana in prezent niciun nume de posibil candidat pentru preluarea noului portofoliu.

"Nimeni nu a propus asa ceva, avem timp pana la sfarsitul verii, cand noul minister trebuie sa treaca prin votul Parlamentului. Nu e vorba de remaniere, vom obtine votul, avem majoritate, stati linistiti", a declarat Kelemen Hunor.

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#reorganizare Kelemen Hunor, #reorganizare adminsitrativa, #minister fonduri UE, #UDMR PDL coalitie , #presedinte UDMR