Kelemen Hunor spune ca nu a influentat justitia: Toata Europa se lupta pentru libertatea de exprimare

Luni, 02 Februarie 2015, ora 18:01
1798 citiri
Kelemen Hunor spune ca nu a influentat justitia: Toata Europa se lupta pentru libertatea de exprimare

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, considera ca nu a influentat si nu a adus in niciun fel atingere independentei sistemului judiciar prin declaratiile despre fostul ministru Nagy Zsolt, sustinand ca toate comentariile sale au fost facute dupa o sentinta definitiva a instantei.

Intrebat cum comenteaza sesizarea de catre CSM a Inspectiei Judiciare dupa declaratiile legate de fostul ministru Nagy Zsolt, condamnat la inchisoare in dosarul privatizarilor strategice, Kelemen Hunor a declarat, luni, ca a respectat deciziile judecatoresti si nu a facut altceva decat sa exprime o parere.

Kelemen Hunor, verificat daca a afectat independenta justitiei dupa ce i-a luat apararea lui Nagy Zsolt

"Sunt convins ca in niciun fel nu am adus atingere independentei sistemului judiciar, in ansamblul sau, pentru ca declaratiile mele au fost dupa o sentinta definitiva. Nu aveam cum sa influentez si cum sa aduc atingere independentei sistemului judiciar, dupa o sentinta definitiva si in momentul in care Nagy Zsolt era deja incarcerat.

Eu respect si am respectat toate deciziile judecatorilor si ale justitiei, asa este si normal intr-o tara democratica, intr-un stat de drept, dar, in acelasi timp, pot sa am o parere despre un caz, despre o sentinta si, mai ales, dupa ce sentinta a fost pronuntata", a spus Kelemen.

El a afirmat ca nu intelege care este problema in aceasta situatie, intr-o perioada cand "toata Europa se lupta pentru libertatea de exprimare si in Franta se aduna milioane de oameni".

"Cum as putea sa influentez eu justitia sau sa aduc atingere independentei sistemului judiciar intr-un caz unde nu exista nicio cale de atac la aceasta sentinta definitiva? Este importanta aceasta nuanta, pentru ca ceea ce am comentat, am comentat dupa sentinta definitiva a ICCJ. CSM si Inspectia Judiciara vor analiza si vor da un verdict in acest caz. Nu este un delict sa iti spui punctul de vedere si mai ales un punct de vedere clar si nu cu intentia de a schimba ceva", a subliniat liderul UDMR.

El a spus ca nu are posibilitatea, ca om politic, si nici instrumentele schimbarii unei decizii a instantei.

"Asta este viata, dar un punct de vedere, daca l-am exprimat, cred ca la fel de bine trebuie privit ca orice alta observatie legata de orice decizie sau chestiune din societate. Astept sa vedem ce va spune Inspectia Judiciara", a conchis Kelemen Hunor.

Inspectia Judiciara il verifica pe Kelemen Hunor

Consiliul Superior al Magistraturii a sesizat Inspectia Judiciara dupa ce liderul UDMR a declarat ca fostul ministru Zsolt Nagy a fost nedreptatit si a fost sanctionat, Kelemen Hunor sustinand ca "trebuie sa fie foarte clar" ca acest caz nu este unul de coruptie si ca nu exista nicio dovada impotriva lui Zsolt Nagy.

Inspectia Judiciara urmeaza sa verifice daca si in ce masura a fost adusa atingere independentei si impartialitatii judecatorilor si procurorilor implicati in activitatea de solutionare a dosarului privatizarilor strategice, precum si daca a fost adusa atingere independentei sistemului judiciar in ansamblul sau, potrivit unui comunicat de presa al CSM.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
#Kelemen Hunor independenta justitiei, #Kelemen Hunor Inspectia Judiciara, #Kelemen Hunor Nagy Zsolt , #presedinte UDMR
Comentarii
Poza Axell2011
Axell2011
rank 1
Poza carmaciul
carmaciul
rank 1
si pe inspectia judiciara