Kelemen Hunor: USL nu se va rupe

Vineri, 20 Septembrie 2013, ora 21:39
2175 citiri
Kelemen Hunor: USL nu se va rupe
Foto: Arhiva

Presedintele UDMR Kelemen Hunor sustine ca USL nu se va rupe, pentru ca partidele din alianta "au un destin comun", adaugand ca nu exista premise pentru o criza guvernamentala.

"USL nu se va rupe, are o majoritate de 70 la suta, partidele din Uniune au un destin comun, trebuie sa mearga inainte, in timp ce destinul nostru, al UDMR, este in Opozitie. Dupa parerea mea, Romania nu are nevoie, in acest moment, de o criza guvernamentala, nici nu exista, de altfel, premisele pentru o astfel de criza ", a precizat Kelemen, potrivit Mediafax.

Rugat sa mentioneze care ar trebui sa fie prioritatile Executivului in aceasta sesiune parlamentara, presedintele UDMR a spus ca nu poate da sarcini Guvernului din Opozitie, dar a subliniat ca cel mai important proiect pentru anul viitor este Legea bugetului pe 2014.

Iohannis: Ruperea USL, o miscare kamikaze

Un alt pas important, in opinia lui Kelemen, este retragerea proiectului Rosia Montana, dar si discutia despre impozitul agricol, pentru ca "nu este de acceptat ca tot impozitul agricol sa ajunga la bugetul national, iar la nivelul consiliilor locale sa nu ramana niciun leu".

Intre Victor Ponta si Crin Antonescu au existat, in ultime perioada, mai multe tensiuni pe fondul proiectului Rosia Montana, insa premierul a anuntat, marti, ca s-a impacat cu partenerul sau politic, care a vorbit chiar despre o posibila destramare a USL.

Retragerea decoratiei lui Tokes, un semnal prost

Kelemen Hunor a mai spus ca retragerea Ordinului National Steaua Romaniei europarlamentarului Laszlo Tokes ar fi "un semnal prost" si ar dauna libertatii de exprimare. El sustine ca fircare om are dreptul constitutional de a spune "prostii".

"Trebuie sa ne ridicam deasupra dezbaterilor noastre politice in contradictoriu. Noi cu Tokes avem foarte multe dezbateri si opinii diferite, dar cand vorbim despre un principiu, trebuie sa ne ridicam deasupra acestor competitii politice si trebuie sa spunem ca libertatea de exprimare a fost unul din drepturile castigurile in urma Revolutiei din 1989", a spus Kelemen.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Kelemen Hunor rupere USL, #Kelemen Hunor USL, #Kelemen Hunor Ponta Antonescu , #presedinte UDMR