PNL anunta motiune, UDMR se codeste: Nu vom vota impotriva, dar tema nu e buna

Sambata, 30 Mai 2015, ora 15:18
3126 citiri
PNL anunta motiune, UDMR se codeste: Nu vom vota impotriva, dar tema nu e buna

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, nu crede ca tema motiunii de cenzura anuntate de PNL, cea a votului prin corespondenta, este una buna "pentru a vota impotriva Guvernului sau pentru a da jos Guvernul", in conditiile in care reglementarea acestui tip de vot cadea in sarcina Parlamentului.

Kelemen Hunor a declarat, sambata, la sedinta Consiliului Reprezentantilor Unionali (CRU) al UDMR de la Targu Mures, ca, in principiu, Uniunea nu voteaza impotriva unei motiuni de cenzura, fiind in opozitie, dar asteapta textul motiunii pentru a vedea ce pozitie va adopta.

Gorghiu: Erau mai multe teme pentru motiune, de la ordonanta bacsisului la "animalul sacru" Sova

"PNL a anuntat motiunea de cenzura pe care o vor depune. Aceasta are legatura cu votul prin corespondenta care nu a fost inclus in legea electorala. Putem sa criticam Guvernul pentru multe lucruri, dar nu poti sa tragi la raspundere Guvernul pentru o sarcina care revenea Parlamentului. (...)

In principiu, noi nu votam impotriva motiunii de cenzura, fiind in opozitie, pentru ca nu ar arata bine nicicum, dar o sa vedem ce pozitie adoptam. Din punct de vedere logic, nu cred ca votul prin corespondenta este o tema care poate sa fie buna sau un subiect propice pentru a vota impotriva Guvernului sau pentru a da jos Guvernul", a spus Kelemen.

Ponta pune ramasag ca PNL nu depune motiune de cenzura: Pe cat facem pariu ca o sa asteptam degeaba?

Potrivit acestuia, inainte de a lua o decizie legata de motiunea de cenzura, reprezentantii UDMR trebuie sa vada textul acesteia.

El a explicat ca in legea alegerilor parlamentare va exista procedura de inregistrare anterioara scrutinului a celor din afara granitelor care vor dori sa voteze, iar in functie de numarul votantilor se vor crea centre de vot.

"Nu se va vota prin corespondenta, dar nu este privat nimeni de dreptul de a vota, procedura de vot este buna", a sustinut Kelemen Hunor.

Copresedintele PNL Alina Gorghiu anunta, recent, in cadrul Consiliului National al PNL, depunerea in Parlament, pe 5 iunie, a motiunii de cenzura la adresa Guvernului, pe tema votului prin corespondenta.

PNL depune in sfarsit motiune de cenzura - cand si pe ce tema

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Kelemen Hunor motiune PNL, #Kelemen Hunor tema motiune , #presedinte UDMR