Presedintele UDMR a gasit latura pozitiva a gardului construit de unguri: Ne-ar ajuta si pe noi!

Miercuri, 16 Septembrie 2015, ora 12:43
5559 citiri
Presedintele UDMR a gasit latura pozitiva a gardului construit de unguri: Ne-ar ajuta si pe noi!
Foto: Ziare.com

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, este de parere ca gardul ridicat de Ungaria la granita cu Romania ar putea chiar ajuta tara noastra, pentru ca "ar impinge" valul de refugiati catre foste tari iugoslave.

"Poate suna usor cinic, dar acest gard, aceasta solutie va impinge ruta catre Croatia, Slovenia, si nu catre Romania. Intr-un fel, vrand-nevrand, ne ajuta si pe noi.

Altfel, s-ar putea sa ne trezim la granita Romaniei cu Serbia cu mii si mii de migranti", a declarat Kelemen Hunor, miercuri, la Palatul Parlamentului, dupa discursul presedintelui Iohannis, care a abordat printre altele si tema refugiatilor.

Ungaria vrea sa construiasca un gard metalic si la frontiera cu Romania

Ungaria vrea gard la granita cu Romania. Reactie prompta de la Bucuresti

Kelemen Hunor sustine ca, prin construirea gardului, se incearca oprirea unui val de imigranti, "cei care intra ilegal intr-un stat european".

"Este o solutie individuala, arata ca Uniunea Europeana nu are o strategie, nu e pregatita, a fost luata pe nepregatite, cu toate ca se stia ca in Turcia sunt doua milioane in tabere. Nu a fost UE pregatita.

Solutiile pe termen mediu si lung nu vor rezolva aceasta problema. Se pune problema daca suntem in stare sa aparam granitele, daca putem asigura securitatea cetatenilor europeni", a mai spus liderul UDMR.

"Avem nevoie de mult mai multa Europa, cel putin in domeniul securitatii, al apararii granitelor externe", a mai precizat Kelemen Hunor.

Armata din Ungaria a inceput masuratorile pentru gardul de la granita cu Romania

Ungaria a decis, marti, sa construiasca un gard metalic si la frontiera cu Romania. Anuntul a fost facut de ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto.

"Masura este necesara pentru ca traficantii de persoane care tranziteaza Serbia isi schimba rutele, existand probabilitatea sa se indrepte spre Romania. Gardul ar urma sa inceapa de la punctul frontierei dintre Ungaria/Serbia/Romania si sa continue pe o distanta rezonabila daca presiunea migratiei se muta spre Romania", a declarat acesta.

Ungaria vrea gard la granita cu Romania: Aurescu critica dur Budapesta

In schimb, Ministerul Afacerilor Externe de la Bucuresti, condus de Bogdan Aurescu, a condamnat ferm atitudinea autoritatilor ungare. La randul sau, premierul Victor Ponta a declarat, marti seara, ca anumiti lideri maghiari trebuie tinuti inchisi si se teme ca militarii unguri ar putea deschide focul impotriva refugiatilor.

Victor Ponta, atac fara precedent la adresa Ungariei: Facem si noi un zid! Daca impusca femeile si copiii? (Video)

Ponta continua scandalul cu ungurii: Ziduri, caini, arme? Asta aminteste de anii '30

Miercuri, armata ungara - topografi si ingineri militari - a inceput masuratorile pentru construirea gardului de la granita cu tara noastra.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Kelemen Hunor gard Ungaria Romania, #gard Ungaria Romania, #construire gard Ungaria, #gard imigranti Ungaria Romania , #presedinte UDMR